Grip en controle op betaling van particuliere opdrachtgevers

Werkt u veel in opdracht van particulieren? En wilt u dat zij zonder veel moeite snel uw factuur kunnen betalen? Kies dan voor de gecombineerde oplossing van Acto en Facturis, facturatie via de e-mail met iDeal betaaloptie!

Vaak ontstaat het te laat of niet betalen niet eens uit onwil van de particulier, maar wordt uw papieren factuur ergens op een stapel gelegd en ontsnapt zo aan de aandacht. Of nog erger, deze verdwijnt samen met de stapel oud papier in de papierbak! Dankzij de gecombineerde oplossing van Acto en Facturis zorgt u ervoor dat uw particuliere klanten uw factuur niet meer vergeet en bij ontvangst de factuur direct kunnen betalen vanuit de e-mail.

Direct betalen vanuit de mail

Facturis is een online platform dat oplossingen biedt rondom efficiency van inkomende en uitgaande facturen en online betaalmogelijkheden. Hiervoor hebben zij een uitgebreid dienstenportfolio, waaronder PayMail. Met PayMail mailt u uw klanten een digitale factuur met een (beveiligde) betaallink. Door te klikken op deze link kunnen zij via iDeal of creditcard direct de betaling verrichten. Alle gegevens van de factuur zoals, bedrag, en uw rekeningnummer zijn al ingevuld. De klant hoeft bij wijze van spreken alleen nog maar op ‘o.k.’ te klikken.

“Wij hebben ruim 5000 particulieren binnen onze klantenkring en versturen hen sinds kort de facturen via PayMail. We krijgen daarmee niet alleen sneller betaald, maar het scheelt ons ook een hoop tijd! We hoeven veel minder na te bellen of herinneringen te versturen!” 

Wim Koelewijn –  Heinen & Hopman Installaties

Inzicht in betaalstatus

Als opdrachtgever heeft u via het online platform van Facturis real-time inzicht in de betaalstatus en historie. De betalingen worden direct op uw rekening bijgeschreven. Ook de verstreken betaaltermijnen of afgebroken betalingen worden gemeld in het portaal. Dit geeft u de mogelijkheid om sneller en efficiënter de administratie bij te werken.

Direct vanuit de Acto-software

In de Acto-software kunt u bij de debiteur aangeven hoe de facturatie moet gaan verlopen. Selecteert u PayMail, dan zal vanuit Acto de factuurdata via een XML-bericht naar de PayMail-oplossing van Facturis gestuurd worden. Daar wordt automatisch een mail opgemaakt, inclusief een pdf van de factuur als bijlage. Uiteraard zijn deze beiden opgemaakt in uw eigen huisstijl, zoals in het Acto-systeem is vastgelegd. En is de factuur betaald, dan wordt ook direct de betaalstatus in de mail bijwerkt, zo ziet ook uw klant of de factuur al betaald is. Eenvoudiger kan het niet.

Voordelen

  • Snellere betalingen door uw klanten.
  • Real-time inzicht in betaalstatus.
  • Uw eigen huisstijl en factuurtemplate voor correspondentie.
  • Transacties worden direct op uw rekening bijgeschreven.
  • Verzenden van betaalverzoeken uit eigen naam.
  • Kortere verwerkingstijd dankzij digitale facturen.

Wilt u meer informatie of ook aan de slag met PayMail en Acto? Neem contact met ons op!

Deel dit bericht: