AAN DE SLAG MET INTERNET OF THINGS (IoT)

SLIM GEBRUIK VAN SENSORDATA

Internet-of-Things (IoT).

Steeds meer devices en machines worden uitgerust met chips en sensoren die data meten en verzamelen. Internet of Things (IoT) is een verzamelnaam voor al deze ‘slimme’ apparaten die door het internet verbonden zijn met elkaar. Deze apparaten monitoren hun omgeving en  verzamelen gegevens zoals data over gebruik, slijtage, temperatuur, vochtigheid, eigenlijk alles wat meetbaar is. Deze verzamelde data wordt vervolgens naar een centraal dataplatform verzonden waar alle (big) data wordt geanalyseerd en omgezet in smart data, data die kan worden omgezet naar een actie.

Predictive Maintenance.

Een voorbeeld van IoT is predictive maintenance, voorspellend onderhoud. Hierbij geeft het apparaat zelf tijdig aan dat er door slijtage of andere parameter onderhoud nodig is om zo een storingen of uitval te voorkomen. Onze bedrijfssoftware sluit aan op IoT, waardoor storingsmeldingen vanuit een device direct in de servicemodule wordt opgepakt en ingepland. We gaan over van preventief onderhoud naar voorspellend onderhoud. Zo kan het dus zijn dat apparaten/installatie(-onderdelen) bij een klant ‘zelf’ kunnen aangeven dat er onderhoud nodig is. Deze melding kan direct in ActoService verwerkt worden.

IoT in vijf stappen.

IoT creëert voor installateurs en technisch dienstverleners nieuwe diensten en zorgt voor efficiënter werken, vaak door samenwerking met, en het delen van informatie met partners uit de keten. Bij Acto hebben we hier ervaring mee en helpen u graag met het implementeren van een IoT, van strategie naar uitvoering. Hiervoor hebben we een stappenplan, waarmee u in 5 stappen de voordelen van IoT gaat ervaren.

1.

Sensordata verzamelen

2.

Versturen naar IoT-platform

3.

Big Data wordt Smart Data

4.

Signaleren en actie

5.

Analyseren en voorspellen

Meer weten? Neem contact op!

Wilt u ook op een slimme manier gebruikmaken van sensordata? Storingsmeldingen direct in uw servicesysteem ontvangen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een demonstratie.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux