Na de overname in de nazomer van 2015 ging Imtech Industrial Services Zuid Oost verder als zelfstandige business unit van Convoi onder de naam: Convoi Electrical & Automation. Al snel na deze overname werd duidelijk dat het in gebruik zijnde ERP-pakket bij Convoi, niet aansloot bij de werkzaamheden en bijbehorende calculatiemethodiek van deze nieuwe business unit. Toen begon de zoektocht naar een passend calculatiepakket. “We hebben hierbij diverse opties bekeken, maar al snel kwamen we uit bij MultiCalc van Acto.”, aldus Theo Timmermans, Proposal Manager bij Convoi Electrical & Automation. “We hadden niet alleen een klik met de geboden oplossing, maar ook met de consultants van Acto. Je merkt dat zij niet alleen kennis hebben van de software, maar ook echt verstand hebben van het calculatieproces en alles daar om heen.”

Flexibele standaardoplossing
Een van de eisen was dat het een standaardoplossing moest zijn. “Ik heb alle oplossingen naast elkaar gelegd en MulitCalc van Acto stak er gewoon bovenuit. Als je al die pakketten gaat vergelijken zie je veel verschillen in functionaliteiten. Bij de een kan dat beter, bij de ander gaat dat makkelijker.”, gaat Timmermans verder. “Ook MultiCalc was niet 100% afgestemd op onze wensen en werkwijze. Maar dankzij de flexibele opstelling van de Acto-consultants en de flexibiliteit die de standaardoplossing MultiCalc biedt, zijn we toch tot een goed compromis gekomen en kunnen we nu calculeren zoals wij dat willen.” Als voorbeeld noemt hij de opzet van het eindblad. Timmermans wilde de kostprijs en de verkoopprijs op verschillende bladen achterelkaar. Dit was echter niet mogelijk binnen de standaardoplossing van Acto. Uiteindelijk is er voor een creatieve oplossing gekozen, waarbij het eindblad gekanteld is en de prijzen niet onder elkaar staan, maar naast elkaar, zodat beiden toch nog eenvoudig te vergelijken zijn. Hiervoor was onderhuids ingrijpen in de software niet nodig en is het een variabele binnen de standaard.

Convoi--Theo-Timmermans-700x480-1

 

Snelle implementatie dankzij Sprint-methodiek
Acto heeft zijn jarenlange ervaring met implementeren geborgd in de zogenaamde Sprint-implementatiemethodiek. Dit bestaat uit een op de branchestandaarden gebaseerde voorinrichting van de software en daarbij standaard tools ter ondersteuning van de implementatie. “Dankzij deze manier van werken konden we bij wijzen van spreken al na twee dagen van implementeren een calculatie uit het systeem krijgen.” Na een tweedaagse cursus is nu dagelijks bijna 15 man met MultiCalc aan de slag. “Het hele traject vanaf het moment dat wij als Convoi ‘ja’ hebben gezegd tegen Acto, tot het moment dat de afdeling met calculaties kon beginnen heeft niet meer dan vier maanden gekost. Een mooie prestatie.”

Legoblokjes van software en diensten
“Maar dan zijn we er nog niet,” gaat Timmermans verder. “Als je het over calculeren hebt dan kan je bijna niet om werkvoorbereiding en inkoop heen. Inmiddels hebben we deze modules ook van Acto.” Deze modules kunnen als een soort Lego-blokjes aan MultiCalc gekoppeld worden. Daarnaast is een goed artikelbeheer van belang. De software hiervoor is standaard onderdeel van MultiCalc. “Hiervoor biedt Acto ook prima ondersteuning, buiten de software om. Wij hebben een koppeling met 2BA en elke maand leest Acto voor ons de artikelen in en controleert en corrigeert eventuele afwijkingen.” Convoi heeft op deze manier een volledige oplossing kunnen samenstellen rondom de calculatie, waardoor ze zich kunnen focussen op wat belangrijk is voor hen: het binnenhalen van nieuwe opdrachten dankzij scherpe calculaties.

“Het beste wat mij had kunnen overkomen!”
In 2015 ging installatiereus Imtech op de fles. Diverse onderdelen konden gered worden dankzij overname door andere bedrijven. Zo ook de vestiging Imtech Industrial Services Zuid Oost, waar de gedreven Theo Timmermans al jaren werkzaam was als hoofd van de calculatie-afdeling. “De overname door Convoi is het beste wat mij had kunnen overkomen!”, zo begint hij het gesprek wat we met hem hadden. Al snel blijkt waarom. In 1979 begon hij bij Tummers Cremers, een echt familiebedrijf met zijn roots in het zuiden van Nederland. Het bedrijf werd in 1999 overgenomen door Imtech, en vervolgens in 2015 door Convoi, waar het verder gaat onder de naam Convoi Electrical & Automation. “Wij werden echter zeer hartelijk ontvangen en kregen direct het gevoel een deel van de Convoi-familie te zijn. Zo waren we zelfs drie dagen na de overname al aanwezig op de jaarlijkse bedrijfsbarbecue!” 

Over Convoi
Klant-logos-M--Convoi-2bConvoi is een wereldspeler op het gebied van industriemontage, industriële verhuizingen en projectverhuizingen. Vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Slowakije en India voert Convoi wereldwijd projecten uit. Vaak werd voor de elektrotechnische en automatiseringsvraagstukken, behorend bij deze omvangrijke projecten, een beroep gedaan op bedrijven als Imtech Industrial Services Zuid Oost. Daarom stond uitbreiding op gebied van elektrotechniek en automatisering al langer op het verlanglijstje. Toen in de zomer van 2015 Imtech failliet ging aarzelde Convoi dan ook geen moment en nam de vestiging van Imtech over. Alle klanten zijn meegegaan naar Convoi Electrical & Automation en kunnen nu voor een nog breder pakket terecht bij Convoi. Kortom: de disciplines Electrical & Automation en de relocation-activiteiten van Convoi sluiten wederzijds perfect op elkaar aan.

www.convoi.com

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux