Comfort Partners is veel betrokken bij projecten waarin de zogenaamde labelwoningen worden gerealiseerd. Dit betreft dan woningen zoals “Lekker Eigen Huis” en “Beter Basis Huis”. Bij dit type woningen worden in korte tijd relatief veel woningen gerealiseerd. De woningen worden in de meeste gevallen geprefabriceerd aangevoerd op het project, waarna de diverse installaties in de woningen worden gemonteerd. Deze (nieuwe) werkwijze vraagt ook de nodige aanpassingen van de installateurs.

Standaard materialen in ‘dobbelsteen-container’

Comfort Partners is een van de installateurs die deze installatie-werkzaamheden uitvoert, en heeft samen met MDB een slimme oplossing bedacht om dit werk zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren. Voor de uitvoering van het project zijn diverse standaard onderdelen en materialen nodig, die de monteurs makkelijk moeten kunnen pakken. Materieeldienst MDB heeft hiervoor samen met Comfort Partners een speciale 10-container ontwikkeld, de zogenaamde ‘dobbelsteen’. Deze container is helemaal gecustomized om dienst te kunnen doen als mobiel magazijn.

Containers verhuizen mee, looptijd wordt verkort

De containers worden afgevuld met alle benodigde onderdelen door de leverancier van Comfort Partners. Denk hierbij aan bijvoorbeeld klein materiaal voor waterleidingen, CV-leidingen en grijpmateriaal zoals lijm, schroeven en tape. Maar het echte innovatieve zit in het feit dat de containers meeverhuizen naar de te realiseren woningblokken! Hiermee heeft de monteur bij elk woningblok de materialen ‘voor het grijpen’ en wordt de looptijd van de medewerkers aanzienlijk verkort. Ook hoeft er niet meer gezocht te worden naar het juiste onderdeel. Dit komt de korte productietijd ten goede.

Verdere optimalisatie van de logistiek

Naast dit project van optimalisatie op de bouwplaats, dat Comfort Partners samen met Materieeldienst MDB heeft uitgevoerd, werkt Comfort Partners aan verdere logistieke optimalisaties. Hiervoor wordt samengewerkt met Wasco en Acto met betrekking tot het voorraadbeheer. Hierover binnenkort meer op onze website

Bron: www.comfort-partners.nl

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux