DICO-certificering

Eind februari 2024 is onze software voor het tweede jaar op rij DICO-gecertificeerd! Hiervoor zijn de berichten, die vanuit de software worden verstuurd, getest en gevalideerd. Dankzij de DICO Standaard kunnen bedrijven binnen de bouw- en installatiebranche beter en sneller met elkaar communiceren, ongeacht het softwarepakket wat gebruikt wordt. 

Acto was in 2022 de eerste ERP-leverancier voor de installatiebranche, met een officiële DICO-certificering door Ketenstandaard Bouw en Techniek

Om de gebruikers van de DICO Standaard (installateurs, bouwbedrijven, leveranciers etc) beter inzicht te geven in wie er gebruik maakt van deze standaarden en zo de samenwerking dus te vergemakkelijken, is Ketenstandaard gestart met certificering van de deelnemers.

DICO certificering

 

Waarborg voor kwaliteit

Dagelijks wordt er meer dan een miljoen keer informatie uitgewisseld met de DICO Standaard. Om de kwaliteit van deze digitale informatie-uitwisseling verder te verhogen, ontwikkelde Ketenstandaard samen met haar partners de mogelijkheid tot het aanvragen van een certificaat voor DICO-berichten. Het certificaat bevestigt naleving van de DICO Standaard volgens de door Ketenstandaard gestelde eisen. Werk je als installateur dus met de software van Acto, dan ben je er zeker van dat het berichtenverkeer via deze standaard verloopt.


Ook geeft de certificering de gebruikers van de DICO-standaard (installateurs, bouwbedrijven, leveranciers etc) inzicht in wie er gebruik maakt van deze standaarden, zodat duidelijk is met welke leveranciers of klanten er op een gestandaardiseerde manier data kunnen delen.

De software moet jaarlijks opnieuw worden gecertificeerd. In 2022 is gestart met het certificeren van berichten die DICO deelnemers versturen. Later zal dit uitgebreid worden met certificaten voor ETIM en STABU gebruikers. Kijk voor meer informatie over de certificering op www.datakwaliteit.nufe

Acto DICO partner
Meer weten over DICO en de software van Acto?

DICO-certificering staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Via ActoBusiness kun je op een veilige manier data uitwisselen, in elke stap van de digitale samenwerking in de bouw- en techniekketen.

Onze softwarepakketten

Wij hechten veel waarde aan het vertrouwen van onze klanten en zijn dan ook blij te vermelden dat als je als bedrijf met de software van Acto werkt, je er zeker van bent dat het berichtenverkeer via de DICO standaard verloopt!

Ben jij ook op zoek naar veilige en makkelijk te gebruiken software voor jouw bedrijf? Neem dan een kijkje bij onze softwarepakketten via onderstaande knop.

Meer nieuws

Heinen & Hopman

Fors minder faalkosten bij Heinen & Hopman dankzij Acto’s ERP-software: ontdek hoe slimme optimalisaties hun projecten efficiënter en nauwkeuriger maken.

Lees meer

Low Code, AI en API’s – digitalisering in de installatiebranche

Ontdek hoe de installatiebranche transformeert met low-code, AI, en API’s. Profiteer van snelle softwareontwikkeling, en optimaliseer de samenwerking voor meer efficiëntie en lagere kosten. Lees meer!

Lees meer
offerteprogramma

5 keer sneller offertes opstellen en versturen met een offerteprogramma

Met een offerteprogramma kun je efficiënter, sneller en foutloos offertes opstellen en versturen. Hier zijn 5 manieren waarop je dit kunt doen.

Lees meer
software consultancy

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief

Door op ‘inschrijven’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux