Over Acto

Voor elk bedrijf een passende oplossing

Wij zijn Acto en wij maken bedrijven sterker door ze efficiënter en productiever te laten werken. Met onze slimme en gebruiksvriendelijke online software optimaliseer je al jouw processen. De kans op fouten neemt af, wat een positieve impact heeft op de werkdruk 

Neem contact op

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Wij vertellen je graag wat we voor je kunnen betekenen

Samen met jou onderzoeken we wat de grootste uitdagingen binnen jouw bedrijf zijn en welke doelen er zijn gesteld. Op basis van deze informatie adviseren daar één van onze softwarepakketten voor. Voor elk type bedrijf dat werkzaam is binnen de installatiebranche of technische dienstverlening hebben wij een passende oplossing. En omdat elke bedrijf anders is, is dat altijd maatwerk, maar wel met standaard software. De software kunnen we zo configureren dat het altijd perfect aansluit bij de uitdagingen en werkwijze van jouw organisatie. 

Met +/- 100 gedreven professionals staan wij elke dag klaar om onze klanten te helpen groeien en zo te kunnen blijven werken aan hun bedrijfssucces. 

acto

Onze missie & visie

Al ruim 40 jaar zetten wij onze expertise en ervaring in om onze klanten te helpen bij digitalisering. Acto weet wat er speelt in de branche, spreekt de taal en begrijpt welke behoeften er zijn.

Missie

Wij ontwikkelen en verkopen bedrijfssoftware en daaraan gerelateerde diensten voor installatiebedrijven en technisch dienstverleners. Als branchespecialist maken wij met onze oplossingen bedrijven sterker.

Visie

Wij ontwikkelen software voor en met de installatiebranche. Een standaard oplossing maar wel flexibel en configureerbaar. De software is gemakkelijk in gebruik. Met zo min mogelijk handelingen en zo min mogelijk schermwisselingen kan je alle werkzaamheden eenvoudig uitvoeren.

Geschiedenis van Acto

1980 - 1990

Oprichting en eerste software

 • Oprichting Acto en de eerste calculatiesoftware voor de installatietechniek
 • Calculatierekensoftware voor koellastberekening, leidingberekeningen en Inregelsoftware voor luchtkanalen
 • De vroege voorloper van ETIM classificatie en 2BA: het MateriaalSpecficatie MateriaalBestand (MSMB)
 • MEKIM, een CAD teken- en calculatiepakket als voorloper van BIM
1980 - 1990
1990 - 2000

Eerste grafische ERP

 • Project 2000: eerste integrale ERP-software voor calculatie, projecten en service met kenmerkende groene karakterschermen
 • Timesharing: klanten kopen tijd in op het op het mainframe om calculaties te doen. Deze manier van werken was de voorloper van Software as a Service (SaaS)
 • MyProject: eerste grafische versie van de ERP-software
 • Bijzonder project: automatiseren administratie borstkankeronderzoek
1990 - 2000
2000 - 2010

Online en apps

 • ActoProject: de eerste versie van ERP software zoals we die vandaag kennen
 • Acto verhuist naar het huidige pand aan de Amsterdamseweg in Amersfoort
 • Nieuwe ActoProject userinterface met duidelijk herkenbare schermen voor calculatie, projecten en service in verschillende kleuren
 • iUva: eerste urenverantwoording van monteurs via internet voor een snelle en makkelijker verwerking
2000 - 2010
2010 - 2020

Software op basis van low code

 • Nieuwe versie ActoProject met een moderne Windows-interface
 • Uitgebreide managementinzichten en rapportages met Microsoft Power BI
 • Apps voor urenverantwoording en mobiel werken voor monteurs met bijvoorbeeld digitale werkorders
 • Introductie agile software-ontwikkeling bij Acto
 • Start ontwikkeling nieuwe generatie ERP- en calculatiesoftware op basis van Thinkwise lowcode-platform
2010 - 2020
2020 - nu

ActoCalculatie en ActoBusiness

 • Lancering ActoCalculatie, moderne en geavanceerde calculatiesoftware
 • Lancering ActoBusiness, de nieuwe flexibele en gebruiksvriendelijke ERP-software
 • Volledig online software volgens het SaaS-model
 • Mobile first software: ook te gebruiken op mobiele devices en beschikbaar met diverse apps voor mobiel werken.
2020 - nu

Werken met software wat écht bij je past

Onze software biedt de perfecte oplossing voor installateurs, ingenieurs- en adviesbureaus en technische dienstverleners, die klaar zijn hun bedrijf naar een volgend niveau te tillen. Wij bieden een alles-in-één-ERP-software pakket, en twee losse specialistische softwarepakketten; een voor het maken van specialistische calculaties en een voor het optimaal beheren en uitvoeren van onderhouds- en servicecontracten.  

Wij denken graag met je mee en geven je persoonlijk advies over welke software het beste bij je doelen past. Zo weet je zeker dat je alleen gaat werken met software die écht bij je past en nodig hebt.  

Nieuwe software implementeren is een grote bedrijfsverandering waar wij veel persoonlijke aandacht aan geven. Wij vinden het dan ook heel belangrijk dat je niet alleen de juiste software krijgt, maar dat iedereen in het bedrijf er comfortabel mee gaat werken. 

Wil jij ook de kansen pakken op tijds- en kostenbesparing die je nu nog laat liggen? Lees alvast meer over onze softwarepakketten via onderstaande knop. 

Onze partners

Folder ActoBusiness

Meer weten over ActoBusiness?

Download nu de folder

Vul onderstaand je e-mailadres in en je ontvangt de folder direct in je mailbox!

Door op 'download folder' te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze E-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Neem contact met ons op

Heb je interesse in onze producten maar heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Op werkdagen staan we van 9.00 tot 17.30 uur voor je klaar!

Heb je interesse in onze producten maar heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Op werkdagen staan we van 9.00 tot 17.30 uur voor je klaar!

Acto Informatisering B.V.
Amsterdamseweg 51a
3812 RP Amersfoort

Waar kunnen we je mee helpen?

Naam(Vereist)
Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.
Door op 'versturen' te klikken, bevestig je dat je akkoord gaat met onze E-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
online software

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Download onze ActoBusiness folder

Door op ‘download folder’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux