Calculatiesoftware voor ingenieurs- en adviesbureaus

Verhoog je efficiëntie en nauwkeurigheid met geavanceerde calculatiesoftware.

Ingenieurs- en adviesbureaus staan voor complexe uitdagingen in een snel veranderende technologische wereld. De hoge werkdruk door een overvloed aan projecten, het tekort aan gespecialiseerd personeel en de behoefte aan snelle, betrouwbare calculaties zijn slechts enkele van de obstakels waar deze bedrijven mee te maken hebben. 

Wil
je de efficiëntie en nauwkeurigheid van jouw calculatieprocessen verbeteren? Ontdek hoe de software van Acto ook jouw ingenieurs- of adviesbureau hierbij ondersteunt.
 

Neem contact met ons op

Wil je meer weten? We helpen je graag!

Onze software is geschikt voor advies- en ingenieursbureaus in de volgende sectoren:

Installatietechniek, industriële techniek, gebouwtechniek, klimaattechniek, energietechniek, verkeerstechniek.

calculatiesoftware

Een tekort aan gespecialiseerde calculatoren

De uitdagingen waar ingenieurs- en adviesbureaus mee te maken hebben, zijn divers en complex. Eén van de meest voorkomende problemen is de hoge werkdruk als gevolg van een tekort aan gespecialiseerde calculatoren. Dit heeft tot gevolg dat het maken van gedetailleerde calculaties en kostenramingen voor installatieprojecten, te veel tijd in beslag neemt en de nauwkeurigheid in het geding komt.

Daarnaast is de vraag naar verschillende soorten calculaties toegenomen, zoals snelle ramingen van complexe projecten, detailbegrotingen,
maar ook calculaties voor het in kaart brengen van de kosten voor meerjarig onderhoud. Dit vereist niet alleen een flexibiliteit van je medewerkers, maar vraagt ook om flexibele en toekomstbestendige software. Het is daarom van groot belang dat je nu actie onderneemt en investeert in een oplossing die aansluit bij al je calculatieprocessen, nu én in de toekomst, waarmee je de efficiency en betrouwbaarheid verhoogt.
 

Een aantal van onze functionaliteiten binnen de calculatiesoftware die jou hierbij helpen

Met het gebruik van meetstaten kun je efficiënt en nauwkeurig de hoeveelheden berekenen op basis van een onderliggende berekening, die je kunt maken voor bijvoorbeeld lengte, oppervlakte en volume.

Een moederbegroting is een begroting, een calculatie, die een aantal standaard calculatieregels bevat. Deze calculatieregels zijn standaard voor een bepaalde situatie, zoals bijvoorbeeld het sanitair van de woning, elektrotechnische installaties binnen de utiliteit of de aanlegmogelijkheden van een warmtenet. Door gebruik te maken van moederbegrotingen kun je heel snel een calculatie maken.

Recepten zijn een samenstelling van middelen (product, artikel, arbeid, materieel, dienst of kosten). Deze samenstelling vormt een geheel, het recept en kan bijvoorbeeld  een inbouwschakelaar of toiletunit zijn. Maar een recept kan ook een eenheidsprijs of kengetal zijn. Je calculeert met de hoofdregel van een recept, maar de receptregels (de middelen) kunnen optioneel worden getoond op de offerte of kostenraming. Zo calculeer je veel sneller en met minder kans op fouten. 

Met het gebruik van staartkosten in je calculatie geef je opdrachtgever een goed beeld van de kosten, maar verlies de marge niet uit het oog.

Versnit wordt binnen calculaties gebruikt om de juiste berekeningen te maken in relatie tot een deel van materiaal wat je niet gebruikt. Denk hierbij aan een kabel, waarvan je niet de hele lengte nodig hebt, maar wel een standaard lengte moet bestellen. In ActoBusiness Calculatie gebruik je hiervoor de samengestelde toeslag, waarmee je heel gemakkelijk versnit kunt verwerken in je calculatie.

Binnen ActoBusiness Calculatie kun je calculeren met behulp van structuurelementen. Hiermee kun je calculeren volgens een bepaalde systematiek van een branche, wat zorgt voor een uniforme en gestandaardiseerde werkwijze.

Het maken van een nauwkeurige calculatie vergt tijd en vakkundigheid. Maak gebruik van de calculatietijdnormen (van Techniek Nederland of je eigen set tijdnormen) en verhoog de scoringskans!

Wisselen gemakkelijk calculaties uit met andere applicaties of partijen in de branche en gebruik hiervoor, CUF, het Calculatie Uitwissel Formaat. Dit uitwisselformaat (in XML) geldt als standaard in de bouw- en installatiebranche.

Het calculatieproces optimaliseren

Als ingenieurs- of adviesbureau streef je naar kwalitatief hoogstaande dienstverlening en je wilt correct onderbouwde en nauwkeurigere calculaties opleveren aan je opdrachtgevers. Je zoekt naar een geavanceerde oplossing om je calculatieproces te optimaliseren, waardoor je sneller en nauwkeuriger werkt. Implementatie van innovatieve software leidt niet alleen tot een snellere en nauwkeurigere calculatieproces, maar verhoogt ook de algehele efficiëntie en productiviteit van je organisatie. Dit resulteert in een versterkte concurrentiepositie en een hogere klanttevredenheid. Wacht daarom niet langer en kom nu in actie door te investeren in een geavanceerde softwareoplossing. 

calculatiesoftware

Calculatiesoftware pakket voor ingenieurs- en adviesbureaus

Het maken van nauwkeurige calculaties is specialistisch werk. Om jouw ingenieurs- en adviesbureau daarbij te ondersteunen, bieden wij een online oplossing voor het maken van calculaties van technische installaties. Eén pakket waarmee je snel een betrouwbare raming kunt maken, maar ook gedetailleerde calculaties met bijbehorende offertes kunt opstellen. ActoBusiness Calculatie biedt je alle functionaliteit om de efficiëntie en nauwkeurigheid van jouw calculatieprocessen te verhogen.

De software is modulair opgebouwd en samen met jou stemmen we af wat de behoefte binnen jouw organisatie is. Zo geven we je persoonlijk advies en ben je ervan verzekerd dat je de software krijgt die bij jouw bedrijf past.

Acto Favicon

ActoBusiness | Calculatie

calculatiesoftware

Weet je niet wat bij jouw bedrijf past?

Vul dan onze gratis test in. Je krijgt meteen te zien welk pakket bij jou past.

Uitgelichte klantcase

Risto Regeltechniek vertrouwt op Acto.

Risto Regeltechniek was op zoek naar een nieuw ERP systeem

”Het bestaande ERP systeem welke wij gebruikten kon niet voldoen aan onze wensen. Acto heeft iets ontwikkeld wat wij 100% naar wens kunnen gebruiken. Wij zijn bij Acto terechtgekomen omdat zij ons de mogelijkheid gaven om projectgestuurd ERP toe te passen.”

Vertrouwen in de samenwerking voor een langere tijd

”Je kiest een ERP systeem niet voor een jaar… Wij hebben dan ook het volste vertrouwen in de samenwerking met Acto voor een langere tijd. Acto heeft ons het vertrouwen gegeven door te onderzoeken of ze aan onze wensen konden voldoen, voordat we überhaupt opdracht gaven. En dat hebben ze al waargemaakt.

Richard Stoffer, Commercieel directeur

Onze partners

Aan de slag met onze calculatiesoftware

ActoBusiness software is bij uitstek geschikt voor alle soorten installatiebedrijven die klaar zijn om hun bedrijfsprocessen te versimpelen en automatiseren. Alle onderdelen van een proces van begin tot eind gestroomlijnd en foutloos uitgevoerd, zonder daar meer medewerkers voor in te hoeven zetten. 

Ik wil meer informatie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Laat dan onderstaand je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Laat ons weten op welke manier we jou kunnen helpen*:

Ik wil graag(Vereist)
Naam(Vereist)
Door op 'versturen' te klikken, bevestig je dat je akkoord gaat met onze E-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
online software

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Download onze ActoBusiness folder

Door op ‘download folder’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux