ERP software die nooit veroudert? Het kan echt!

De keuze voor een ERP-pakket doet u niet even op een vrijdagnamiddag. Nee, dat is een weloverwogen besluit, gesteund door het management, gedragen door een groep key-users en ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen. En deze keuze doet u in de meeste gevallen voor langere tijd en u kiest voor state-of-the-art software. En daar wringt het. Want, laten we er geen doekjes om winden, software die vandaag voldoet aan de moderne eisen, is morgen vaak al weer verouderd. Dat de business altijd sneller wil dan dat IT kan leveren, is dan ook een veel gehoorde klacht. Softwareleveranciers erkennen dit probleem ook en het vormt een van de grote uitdagingen voor hen de komende jaren. Een oplossing voor dit probleem is om te gaan ontwikkelen op basis van een low code developmentplatform. En dat is precies wat we bij Acto doen. Hoe? Dat leggen directeur-eigenaren William Zegers en Willem Verhoef maar al te graag uit.

Een slimme motor met flexibele business rules

Eigenlijk is het heel simpel,” begint  Zegers. “Wij gebruiken de low code applicatietool van Thinkwise om de software vast te leggen in een model, noem het de motor. Daar bovenop voegen we een laag met business rules, gebaseerd op onze jarenlange kennis van de branche.” Daarna worden de bedrijfsprocessen vormgegeven en vastgelegd, en als laatste wordt de user interface gedefinieerd in relatie tot het te gebruiken device. Deze kan dus per device worden vastgelegd, met de specifieke kenmerken voor gebruik op een pc, internetapplicatie, tablet of smartphone. En het mooie ervan is: daarvoor hoef je niet te kunnen programmeren! Wel modelleren, maar dat kost veel minder tijd. “We kunnen nu heel eenvoudig specifieke branche- en klantvarianten maken van een proces. We leveren daarmee standaard software uit met een hoge mate van flexibiliteit.” Ook na implementatie en tijdens de gebruiksfase van de software ontwikkelt deze altijd mee. “Door deze manier van werken en ontwikkelen, is de levensduur van de software haast oneindig geworden.”

Altijd up-to-date en voor elke device

In september 2016 sloten Thinkwise en Acto een partnership. “Een logische stap in de ontwikkelstrategie van Acto,” volgens Verhoef. “We willen de beste software-leverancier in het bouwsegment worden en blijven, en hebben daar een strategie voor bedacht die wij intern aanduiden met Acto Invictus. We hebben hierbij diverse speerpunten benoemd; denk o.a. aan ketenintegratie, mobiliteit en business intelligence. Daar hoort ook een ontwikkelplatform bij dat niet veroudert, maar altijd up-to-date is en blijft, welk type device of operating system onze klanten ook gebruiken, nu of in de toekomst.” Met Thinkwise heeft Acto de partner gevonden die deze wens kan invullen. “Bij Thinkwise zorgen ze dat onze motor blijft draaien. Hierdoor kunnen wij ons richten op waar wij goed in zijn: het ondersteunen van de bedrijfsprocessen in de installatie-, bouw- en infrabanche.”

Robert van der Linden, CEO van Thinkwise, legt in zijn blog “Meer business met minder software?” die onlangs op computable.nl werd gepubliceerd, op een duidelijke manier uit waarom ERP-leveranciers een andere richting op moeten gaan. “Een visie die we bij Acto delen én waar we op acteren met onze nieuwe ontwikkelstrategie Acto Invictus.”

Meer nieuws

Klantcase CBRE Acto

Zo heeft CBRE de foutmarge aanzienlijk laten dalen

Ontdek hoe CBRE de foutmarge flink heeft kunnen reduceren dankzij calculatiesoftware van Acto. ‘De snelheid en accuratesse zijn geweldig!’

Lees meer

Vacature: Senior Accountmanager

Wij zoeken een resultaatgerichte accountmanager met een passie voor SaaS-implementaties. Bouw mee aan onze groeiende klantenkring, solliciteer direct!

Lees meer
onderhoudsmanagement systeem

Objectgestuurd ERP voor maximaal resultaat

Richard Stoffer, de commercieel directeur van Risto Regeltechniek, deelt zijn ervaring over de keuze en implementatie van ActoBusiness ERP.

Lees meer
online software

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Download onze ActoBusiness folder

Door op ‘download folder’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux