Ketenintegratie: Proces voor in- en verkoopfacturen geheel papierloos

Samenwerking UnifiedPost en Acto zorgt voor efficiënte digitale facturatie.

UnifiedPost, aanbieder van fintech-oplossingen in de Benelux, en Acto, ontwikkelaar van software voor technische dienstverleners in de bouwbranche, zorgen er samen voor dat bedrijven in deze sectoren eenvoudiger en efficiënter kunnen factureren. Daartoe is UPconstruct (voorheen Z-factuur), de facturatieoplossing van UnifiedPost, gekoppeld aan de ERP-software ActoProject en ActoService van Acto.

Acto biedt haar klanten een breed scala aan oplossingen en diensten op gebied van service- en projectmanagement. UPconstruct sluit perfect aan op deze dienstverlening nu niet alleen overheidsinstanties overstappen op elektronisch factureren, maar ook (grote) bedrijven in de private sector steeds vaker digitale facturen eisen. UPconstruct helpt de bouw- en installatiebedrijven met sectorkennis en -oplossingen op weg naar elektronisch zaken doen in de keten en daarbuiten.

“Door de koppeling tussen Acto en UnifiedPost kunnen onze klanten vanaf nu aan alle eisen op het gebied van elektronische facturatie voldoen, zowel binnen als buiten de sector. Ook dat is een voorbeeld dat Ketenintegratie loont.”

Een gecombineerde oplossing

Tussen Acto en UPconstruct is een koppeling gerealiseerd die organisaties een geïntegreerde oplossing biedt om het proces van in- en verkoopfacturen papierloos te kunnen laten verlopen. Met deze gecombineerde oplossingen kunnen bouw- en installatiebedrijven facturen, in het juiste elektronische formaat, conform de Ketenstandaard, versturen, maar ook ontvangen. Papieren facturen of facturen in pdf-formaat kunnen door UnifiedPost worden om-gezet naar het gewenste XML-formaat, om vervolgens via de koppeling direct in de Acto-software te worden geplaatst en verwerkt. Daarna zijn facturen direct opvraagbaar, wat niet alleen de efficiëntie maar ook de transparantie ten goede komt.

Willem Verhoef, directeur Acto Informatisering B.V.: “Bouw- en installatiebedrijven hebben te maken met een voortdurend en snel veranderend speelveld. Hierbij speelt ketenintegratie een belangrijke rol waarbij partijen geautomatiseerd en gecontroleerd gegevens uitwisselen. Door de koppeling tussen Acto en UnifiedPost kunnen onze klanten vanaf nu aan alle eisen op het gebied van elektronische facturatie voldoen, zowel binnen als buiten de sector. Ook dat is een voorbeeld dat Ketenintegratie loont.”

ketenintegratie papierloos inkoopfacturen verkoopfacturen

Meer klantcases

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. Die warmte komt bij hun klanten uit de buurt en loopt door maar liefst 2641 kilometer leidingen.

Lees meer

Total Klima

TotalKlima heeft duizenden serviceopdrachten per jaar en doet dat nu geautomatiseerd met de software van Acto. Dat scheelt tijd, geld, werkt veel fijner.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux