Koudemiddelen optimaal registreren met ActoBusiness

Koudemiddelen spelen een essentiële rol in koelinstallaties en airconditioningsystemen, maar ze hebben ook een potentieel schadelijke invloed op het milieu. Het beheer van deze middelen en de rapportage naar de overheid is cruciaal om zowel milieuvriendelijkheid als wettelijke naleving te waarborgen. Gelukkig biedt ActoBusiness een uitstekende oplossing om deze processen voor jouw installatiebedrijf te vereenvoudigen.

Wat zijn koudemiddelen?

Koudemiddelen zijn chemische stoffen die gebruikt worden om warmte uit de omgeving te absorberen en af te geven, waardoor koel- en airconditioningsystemen goed functioneren. Echter, veel traditionele koudemiddelen, de zogenaamde f-gassen, dragen bij aan het broeikaseffect en de vernietiging van de ozonlaag. Daarom hebben internationale overeenkomsten geleid tot het uitfaseren van deze schadelijke koudemiddelen en de invoering van milieuvriendelijkere alternatieven en natuurlijke koudemiddelen. Om dit proces te monitoren en handhaven is juiste registratie van het verbruik van f-gassen verplicht.

Administratie en rapportage van f-gassen: een noodzakelijke verplichting

De overstap naar milieuvriendelijkere koudemiddelen zorgt voor complexere administratieve processen. Installatiebedrijven en andere bedrijven die met deze middelen werken, moeten gedetailleerde gegevens bijhouden over hun koudemiddelengebruik, waaronder aankoop, opslag, lekkages, onderhoud en verwijdering. Deze gegevens zijn niet alleen van belang voor intern beheer, maar ook voor de rapportage aan de overheid en andere relevante instanties. Het correct registreren en rapporteren van het verbruik van koudemiddelen kan een uitdagende taak zijn, vooral als je als organisaties met meerdere locaties of een groot aantal koelsystemen in beheer hebt. Hier komt online software voor koudemiddelenregistratie van pas! Met behulp van deze geavanceerde tools kunnen bedrijven moeiteloos en efficiënt de benodigde gegevens verzamelen, beheren en rapporteren.

Registratie koudemiddelen: een koud kunstje

De bedrijfssoftware van Acto biedt een uitstekende oplossing voor het beheer van koudemiddelen en de bijbehorende administratie en rapportage. De software is speciaal ontworpen om bedrijven te helpen voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving, terwijl ze tegelijkertijd hun koudemiddelengebruik optimaliseren. Met ActoBusiness kun je als installatiebedrijf nauwkeurig bijhouden welke koudemiddelen er worden gebruikt, waar ze worden opgeslagen, en wanneer ze worden bijgevuld of afgevoerd. Ook kunnen gegevens over eventuele lekkages en onderhoudsactiviteiten eenvoudig worden vastgelegd en geregistreerd.

Probeer het zelf!

Wil je meer zien van onze software en zelf ervaren hoe eenvoudig het werkt? Vraag een demo aan.

Eenvoudige rapportage koudemiddelen

Een van de grootste voordelen van ActoBusiness is de mogelijkheid om rapportages te genereren en deze eenvoudig te delen met de relevante autoriteiten. Met slechts een paar klikken heb je al installateur alle benodigde informatie in een rapportage staan en kan je deze in het juiste formaat aanleveren. Gemakkelijk en snel, waardoor je tijd bespaart en de kans op fouten minimaliseert.

Meer weten?

Wil je meer weten over het belang van koudemiddelenregistratie en hoe online software jouw bedrijf hierbij kan helpen? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het implementeren van een efficiënt koudemiddelenregistratiesysteem. Met ActoBusiness kunnen installatiebedrijven met vertrouwen hun koudemiddelengebruik optimaliseren en voldoen aan alle vereisten, terwijl ze bijdragen aan een duurzamere toekomst.

De voordelen van ActoBusiness

ActoBusiness biedt je alle functionaliteit om succesvol te zijn. Van calculatie tot en met factuur, zowel voor je medewerkers op kantoor als de monteurs in het werkveld. 

Ontdek alle mogelijkheden en voordelen van ActoBusiness.

Meer nieuws

Heinen & Hopman

Fors minder faalkosten bij Heinen & Hopman dankzij Acto’s ERP-software: ontdek hoe slimme optimalisaties hun projecten efficiënter en nauwkeuriger maken.

Lees meer

Low Code, AI en API’s – digitalisering in de installatiebranche

Ontdek hoe de installatiebranche transformeert met low-code, AI, en API’s. Profiteer van snelle softwareontwikkeling, en optimaliseer de samenwerking voor meer efficiëntie en lagere kosten. Lees meer!

Lees meer
offerteprogramma

5 keer sneller offertes opstellen en versturen met een offerteprogramma

Met een offerteprogramma kun je efficiënter, sneller en foutloos offertes opstellen en versturen. Hier zijn 5 manieren waarop je dit kunt doen.

Lees meer
software consultancy

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief

Door op ‘inschrijven’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux