Nieuwe calculatiesoftware? Kies voor online en profiteer van alle voordelen

Wat betekent online calculatie software voor jouw werkzaamheden en bedrijf? En hoe helpt dit jou om je calculatieproces naar een hoger niveau te tillen? In deze blog leggen we je uit wat de voordelen zijn van online calculeren met ActoBusiness Calculatie.

De installatiebranche is voortdurend in beweging. Niet alleen de techniek van de installaties verandert, maar ook de technologie die jouw installatiebedrijf ondersteunt heeft de afgelopen jaren een flinke transformatie ondergaan. Nieuwe software, apps en online tools zorgen ervoor dat de manier waarop bedrijven werken ook moeten veranderen. Een van de meest revolutionaire ontwikkelingen is de introductie van online calculatie software. Steeds meer bedrijven kiezen voor online software en profiteren direct van de voordelen, variërend van verbeterde nauwkeurigheid en efficiëntie tot kostenbesparingen en verhoogde klanttevredenheid. Kies je voor ActoBusiness Calculatie, dan profiteer je direct van de voordelen van het maken van online calculaties.

Profiteer van de voordelen van onze online calculatie software

Met ActoBusiness Calculatie, ons online calculatiepakket, kun je overal werken en optimaal gebruikmaken van alle online informatiebronnen die geïntegreerd zijn in onze software. Hierdoor hoef je je nooit meer zorgen te maken over correcte prijzen of het beheer van je artikelbestand. Dit stelt je in staat om niet alleen sneller te werken (je hoeft immers geen prijzen meer op te zoeken of te controleren of je de meest recente prijslijst gebruikt), maar het verhoogt ook de nauwkeurigheid van je calculaties.

calculatieprogramma

Voordelen van online calculatie software in de praktijk

ActoBusiness Calculatie is het eerste complete online calculatiepakket voor de installatietechniek en biedt een reeks voordelen, waarmee je jouw calculatieprocessen aanzienlijk kunt verbeteren.

1. Verhoog de nauwkeurigheid

Verklein de kans op fouten
Een van de grootste voordelen van online calculatiesoftware is het verhogen van de nauwkeurigheid van je calculaties. Maak je nog gebruik van traditionele methoden voor het maken van calculaties of kostenramingen, zoals Excel, dan is een foutje zo gemaakt. Maar zelfs dit kleinste foutje kan aanzienlijke financiële gevolgen hebben. Met online calculatiesoftware automatiseer je veel van deze processen en zijn slimme signaleringen ingebouwd, waardoor het risico op fouten aanzienlijk kleiner is!

calculatie software
webinar calculeren

Benieuwd hoe gemakkelijk ActoBusiness Calculatie werkt?

Sluit dan aan bij ons gratis Webinar. Onze experts laten je aan de hand van een herkenbare praktijkcase in 30 minuten kennismaken met onze oplossing.

2. Concurrerende offertes dankzij up-to-date informatie

Altijd calculeren met actuele prijzen en artikelinformatie
In een branche waarin prijzen voor materialen en arbeid voortdurend fluctueren is actuele prijs- en artikelinformatie onmisbaar. Met ActoBusiness Calculatie werk je altijd met de meest actuele informatie omdat de software continu verbonden is met leveranciers en andere databronnen, zoals 2BA. Hierdoor worden prijswijzigingen en nieuwe artikelinformatie direct verwerkt, zonder dat je handmatig updates hoeft door te voeren. Zo kun je met een druk op de knop al je openstaande calculaties en offertes actualiseren en dus altijd nauwkeurig en betrouwbaar zijn.

Gebruik van actuele tijdnormen
Ook de tijdnormen die je gebruikt in je calculaties zijn altijd up-to-date en reken je altijd met de actuele normtijden van Techniek Nederland  Hierdoor kan je nauwkeurigere offertes maken, wat leidt tot een hogere klanttevredenheid en minder verrassingen tijdens het plannen en uitvoeren van de werkzaamheden. Maak je gebruik van eigen of afwijkende tijdnormen omdat je denkt dat een project meer of juist minder tijd gaat kosten? Ook deze leg je ook gemakkelijk vast in ActoBusiness Calculatie. Dit helpt niet alleen om winstgevende projecten binnen te halen, maar ook bij het opstellen van een heldere en transparante offerte.

3. Bespaar tijd en voorkom onnodige kosten

Efficiënt Beheer van artikelen
Kies je voor online calculeren met Acto, dan hoef je je geen zorgen meer te maken over het beheren van je artikelbestanden. Alleen de artikelen die je nodig hebt en vaak gebruikt, worden aan je eigen online artikelenbestand toegevoegd, zodat jij ze gemakkelijk opnieuw kunt gebruiken in andere calculaties en bestellijsten. Bovendien worden de prijzen en beschikbaarheid van de artikelen automatisch actueel gehouden. Dat scheelt jou en je collega’s heel veel tijd in het up-to-date houden van het artikelbestand! Omdat je altijd de actuele prijzen doorbelast, kun je beter budgetteren en voorkomen dat je je klanten een verkeerde prijs doorberekent en dus onnodige kosten voorkomt.

calculatiesoftware

4. Optimale samenwerking

Overal toegang en gemakkelijk uitwisselen van calculaties.
Een ander belangrijk voordeel van online calculatiesoftware is de mogelijkheid om altijd en overal toegang te hebben. Omdat de software cloud-gebaseerd is, kunnen gebruikers vanuit verschillende locaties inloggen en werken aan hetzelfde project. Dit bevordert de samenwerking binnen de eigen organisatie, maar ook met externe partijen.

Aan de slag met online calculatie software

ActoBusiness Calculatie biedt je enorm veel voordelen waarmee jij je calculatieproces direct kunt optimaliseren. Door te werken met actuele prijzen en artikelinformatie, recente normtijden en efficiënt beheer van artikelbestanden, kun je sneller en nauwkeuriger werken. Dit resulteert in betere offertes, hogere klanttevredenheid en een efficiënter gebruik van je tijd en middelen.

Folder ActoBusiness Calculatie

Meer weten over ActoBusiness Calculatie?

Download nu de folder

Vul onderstaand je e-mailadres in en je ontvangt de folder direct in je mailbox!

Meer nieuws

ai

AI biedt kansen voor installatiebedrijven 

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) biedt ongekende mogelijkheden voor verschillende sectoren, waaronder de installatiebranche. Hoewel AI al sinds de …

Lees meer
software koppelingen

De toekomst van ERP: Een droom die werkelijkheid wordt 

In deze blog neemt William Zegers, algemeen directeur van Acto, jullie mee in de visie van Acto op ERP en …

Lees meer
Techniek Nederland

Techniek Nederland en Acto slaan handen ineen voor beheer van calculatietijdnormen

Techniek Nederland gaat de calculatietijdnormen beheren en onderhouden met behulp van de slimme software van Acto.

Lees meer
software consultancy

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief

Door op ‘inschrijven’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux