Techniek Nederland en Acto slaan handen ineen voor beheer van calculatietijdnormen

Techniek Nederland gaat de calculatietijdnormen beheren en onderhouden met behulp van de slimme software van Acto. Deze tijdnormen worden door installatiebedrijven gebruikt bij het opstellen van calculaties, het is dus essentieel dat deze informatie correct en actueel is. Dankzij de software van Acto wordt het beheer van deze normen niet alleen eenvoudiger, maar ook toekomstbestendig.

Techniek Nederland is dé brancheorganisatie voor installatiebedrijven en de technische detailhandel. Zij ondersteunen de aangesloten bedrijven met een compleet pakket aan dienstverlening en praktische tools. Een van deze hulpmiddelen zijn de calculatietijdnormen, die installateurs gebruiken bij het calculeren van elektrotechnische, werktuigkundige (HVAC) en sanitaire installaties in utilitaire gebouwen zoals kantoren, scholen, verpleeg- en verzorgingsinrichtingen, bedrijfsgebouwen en semi (lichte) industrie.

www.technieknederland.nl

Slim beheer van calculatietijdnormen

Het maken van calculaties is een belangrijk proces binnen een installatiebedrijf en vergt tijd en vakkundigheid. De calculatietijdnormen helpen installateurs bij het snel en nauwkeurig opstellen van calculaties om zo de kans op opdracht te vergroten. Maar tijdnormen veranderen in de loop van de tijd, bijvoorbeeld door het toepassen van nieuwe technieken en producten. Het beheer van deze normen ligt al sinds 1980 in handen van Techniek Nederland en was tot nu toe een arbeidsintensief proces met veel losse Excel-bestanden

De tijdnormen die installateurs gebruiken, vormen slechts het topje van de ijsberg. Elke tijdnorm bestaat uit verschillende onderleggers met voor elke handeling de tijd die het kost om de werkzaamheden uit te voeren. Deze tijd is ook afhankelijk van omstandigheden en locatie van het project. Is het pand leeg of moet je rekening houden met de aanwezigheid van bewoners? Gaat het om een eenmalig nieuwbouwproject of om serieproductie? Voor al deze situaties zijn verschillende montagetijden beschikbaar. Handig voor het installatiebedrijf, maar zorgt ook voor een enorme hoeveelheid data! Dankzij de software van Acto wordt het beheer van deze data nu veel eenvoudiger en overzichtelijker.

“Onze oude methode om tijdnormen te beheren was niet meer werkbaar. Met Acto hebben we een robuuste en flexibele oplossing gevonden waarmee we deze normen nu makkelijk kunnen beheren en updaten. Zo hebben installatiebedrijven altijd de meest actuele en betrouwbare gegevens.”

Peter Zwakhals, Vakspecialist Techniek en Markt bij Techniek Nederland

De kracht van Acto-software

Techniek Nederland was op zoek naar een moderne oplossing voor het beheer van de onderleggers van de tijdnormen en vernam vanuit de markt dat Acto een uitstekende oplossing hiervoor biedt. Acto levert namelijk niet alleen ERP en calculatiesoftware voor installateurs en technisch dienstverleners, maar heeft ook software in huis die speciaal ontwikkeld is om complexe datasets te beheren. Dagelijks maken diverse grote installatiebedrijven gebruik van deze oplossing voor het beheren van eigen databestanden. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde import- en exportmogelijkheden, zijn zij in staat om snel en efficiënt hun werkzaamheden uit te voeren.

“Bij Acto zijn we trots op onze diepgaande kennis van de installatiebranche en onze flexibele softwareoplossingen. Onze samenwerking met Techniek Nederland onderstreept maar weer hoe flexibel onze software is en meer kan dan alleen het ondersteunen van installatiebedrijven.”

Gert Versluis, senior accountmanager bij Acto

Voordelen voor installatiebedrijven

Techniek Nederland biedt verschillende abonnementsvormen voor het gebruik van de calculatietijdnormen van zowel Elektrotechniek als Klimaat & Sanitair. De beide sets zijn zowel online als in geprinte vorm beschikbaar en worden elk jaar bijgewerkt met de nieuwste informatie. Daarnaast is de informatie ook digitaal beschikbaar als databestand en kan direct ingelezen worden in de meeste softwarepakketten. Ook hierbij hoort een jaarlijkse update.

Een andere optie om de tijdnormen te gebruiken verloopt via 2BA en zijn, waar mogelijk, de calculatietijdnormen gekoppeld aan de ETIM productklassen. Als er bij deze productklassen tijdnormen bekend zijn, dan kunnen deze normen, via een aanvulling op het abonnement bij 2BA, direct worden opgevraagd bij het product.

De samenwerking tussen Techniek Nederland en Acto markeert een belangrijke stap vooruit in het beheer van de informatie waardoor installatiebedrijven nu en in de toekomst kunnen blijven rekenen op betrouwbare en actuele calculatietijdnormen.

Zoek je een slimme oplossing voor het
maken van foutloze calculaties?

Ontdek dan de voordelen van ActoBusiness Calculatie, uiteraard kan je binnen deze oplossing ook gebruik maken van de calculatietijdnormen van Techniek Nederland.

Folder ActoBusiness Calculatie

Meer weten over ActoBusiness Calculatie?

Download nu de folder

Vul onderstaand je e-mailadres in en je ontvangt de folder direct in je mailbox!

Meer nieuws

ai

AI biedt kansen voor installatiebedrijven 

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) biedt ongekende mogelijkheden voor verschillende sectoren, waaronder de installatiebranche. Hoewel AI al sinds de …

Lees meer
software koppelingen

De toekomst van ERP: Een droom die werkelijkheid wordt 

In deze blog neemt William Zegers, algemeen directeur van Acto, jullie mee in de visie van Acto op ERP en …

Lees meer
Techniek Nederland

Techniek Nederland en Acto slaan handen ineen voor beheer van calculatietijdnormen

Techniek Nederland gaat de calculatietijdnormen beheren en onderhouden met behulp van de slimme software van Acto.

Lees meer
software consultancy

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief

Door op ‘inschrijven’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux