DICO-certificering

Eind februari 2024 is onze software voor het tweede jaar op rij DICO-gecertificeerd! Hiervoor zijn de berichten, die vanuit de software worden verstuurd, getest en gevalideerd. Dankzij de DICO Standaard kunnen bedrijven binnen de bouw- en installatiebranche beter en sneller met elkaar communiceren, ongeacht het softwarepakket wat gebruikt wordt. 

Acto was in 2022 de eerste ERP-leverancier voor de installatiebranche, met een officiële DICO-certificering door Ketenstandaard Bouw en Techniek

Om de gebruikers van de DICO Standaard (installateurs, bouwbedrijven, leveranciers etc) beter inzicht te geven in wie er gebruik maakt van deze standaarden en zo de samenwerking dus te vergemakkelijken, is Ketenstandaard gestart met certificering van de deelnemers.

DICO certificering

 

Waarborg voor kwaliteit

Dagelijks wordt er meer dan een miljoen keer informatie uitgewisseld met de DICO Standaard. Om de kwaliteit van deze digitale informatie-uitwisseling verder te verhogen, ontwikkelde Ketenstandaard samen met haar partners de mogelijkheid tot het aanvragen van een certificaat voor DICO-berichten. Het certificaat bevestigt naleving van de DICO Standaard volgens de door Ketenstandaard gestelde eisen. Werk je als installateur dus met de software van Acto, dan ben je er zeker van dat het berichtenverkeer via deze standaard verloopt.


Ook geeft de certificering de gebruikers van de DICO-standaard (installateurs, bouwbedrijven, leveranciers etc) inzicht in wie er gebruik maakt van deze standaarden, zodat duidelijk is met welke leveranciers of klanten er op een gestandaardiseerde manier data kunnen delen.

De software moet jaarlijks opnieuw worden gecertificeerd. In 2022 is gestart met het certificeren van berichten die DICO deelnemers versturen. Later zal dit uitgebreid worden met certificaten voor ETIM en STABU gebruikers. Kijk voor meer informatie over de certificering op www.datakwaliteit.nufe

Acto DICO partner
Meer weten over DICO en de software van Acto?

DICO-certificering staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Via ActoBusiness kun je op een veilige manier data uitwisselen, in elke stap van de digitale samenwerking in de bouw- en techniekketen.

Onze softwarepakketten

Wij hechten veel waarde aan het vertrouwen van onze klanten en zijn dan ook blij te vermelden dat als je als bedrijf met de software van Acto werkt, je er zeker van bent dat het berichtenverkeer via de DICO standaard verloopt!

Ben jij ook op zoek naar veilige en makkelijk te gebruiken software voor jouw bedrijf? Neem dan een kijkje bij onze softwarepakketten via onderstaande knop.

Meer nieuws

Event Acto

Event | Digitalisering in de installatiebranche | 29 mei

Wil jij in een ochtend je kennis en netwerk uitbreiden? Kom dan naar het event over digitalisering in de installatiebranche …

Lees meer
Schouten Techniek

Schouten Techniek

Ontdek hoe Schouten Techniek met de ERP-software van Acto de efficiëntie verhoogde door digitalisering van werkprocessen. De voordelen: een verbeterd inzicht, gestroomlijnde processen en klaar voor verdere optimalisatie.

Lees meer
online software

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. De calculaties hiervoor maken zij met ActoCalculatie.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux