Acto is, als eerste ERP-leverancier voor de installatiebranche, officieel DICO-gecertificeerd door Ketenstandaard Bouw en Techniek. Hiervoor zijn de berichten, die vanuit de software worden verstuurd, getest en gevalideerd. Dankzij de DICO Standaard kunnen bedrijven binnen de bouw- en installatiebranche beter en sneller met elkaar communiceren, ongeacht het softwarepakket wat gebruikt wordt.

Om de gebruikers van de DICO Standaard (installateurs, bouwbedrijven, leveranciers etc) beter inzicht te geven in wie er gebruik maakt van deze standaarden en zo de samenwerking dus te vergemakkelijken, is Ketenstandaard gestart met certificering van de deelnemers.

DICO certificering voor Acto InformatiseringWaarborg voor kwaliteit

Dagelijks wordt er meer dan een miljoen keer informatie uitgewisseld met de DICO Standaard. Om de kwaliteit van deze digitale informatie-uitwisseling verder te verhogen, ontwikkelde Ketenstandaard samen met haar partners de mogelijkheid tot het aanvragen van een certificaat voor DICO-berichten. Het certificaat bevestigt naleving van de DICO Standaard volgens de door Ketenstandaard gestelde eisen. Werk je als installateur dus met de software van Acto, dan ben je er zeker van dat het berichtenverkeer via deze standaard verloopt.

Ook geeft de certificering de gebruikers van de DICO-standaard (installateurs, bouwbedrijven, leveranciers etc) inzicht in wie er gebruik maakt van deze standaarden, zodat duidelijk is met welke leveranciers of klanten er op een gestandaardiseerde manier data kunnen delen.

De software moet jaarlijks opnieuw worden gecertificeerd. In 2022 is gestart met het certificeren van berichten die DICO deelnemers versturen. Later zal dit uitgebreid worden met certificaten voor ETIM en STABU gebruikers. Kijk voor meer informatie over de certificering op www.datakwaliteit.nu

 

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux