Remt software jouw ambities? 5 tips voor een succesvolle pakketselectie

Nieuwe software, wat levert dat op?

Met moderne online bedrijfssoftware bespaar je tot wel 23% tijd op je operationele processen. Dit betekent dat je meer kunt doen met hetzelfde aantal medewerkers! Geen overbodige luxe gezien het enorme tekort aan technisch personeel.

Door te kiezen voor de juiste softwareoplossingen én de juiste softwareleverancier, bespaar je niet alleen tijd, maar verlaag je ook de (faal-) kosten, minimaliseer je fouten en verbeter je de algehele kwaliteit van je dienstverlening.

Maar hoe vind je de beste software die het hoogste rendement voor jouw organisatie oplevert?

Pakketselectie lastig? In deze blog geven we je 5 handige tips om het softwareselectieproces te vereenvoudigen.

Als je de productiviteit van je organisatie wilt verbeteren, dan is het hoog tijd om kritisch te kijken naar de software die je momenteel gebruikt. Is deze nog wel up-to-date en flexibel genoeg om aan de eisen van vandaag te voldoen, of houdt het juist groei en optimalisatie tegen?

Overweeg je om nieuwe bedrijfssoftware te gaan zoeken, lees dan eerst deze 5 handige tips die je kunt toepassen bij het softwareselectieproces.

5 tips voor succesvolle pakketselectie

1. Onderzoek de markt

Neem de tijd om de markt van bedrijfssoftware te verkennen en te onderzoeken welke opties er zijn voor jouw bedrijf. Maak een lijst van potentiële leveranciers en verzamel informatie over hun producten, functies, prijzen en klantenservice. Het raadplegen van recensies en aanbevelingen van andere bedrijven in jouw branche kan ook waardevol zijn.

De zoektocht begint uiteraard online. Hierbij is Google je beste vriend en biedt je een bron van informatie.

Hieronder vind je een overzicht van de meeste gebruikte zoektermen:

  1. Software voor installatiebedrijven
  2. ERP systeem installatiebranche
  3. Software voor installatiebedrijven
  4. Calculatiesoftware installatietechniek
  5. Service en onderhoud software.

2. Roep de hulp van een externe adviseur in

Softwareselectie is geen alledaagse bezigheid en kan behoorlijk complex zijn. Overweeg om een externe adviseur in te schakelen die gespecialiseerd is in bedrijfssoftware en ERP-systemen. Zij kunnen je helpen bij het identificeren van je behoeften, het evalueren van verschillende opties en het nemen van een weloverwogen beslissing. In de afgelopen jaren hebben wij met diverse adviseurs succesvolle trajecten doorlopen en kunnen je in contact brengen met aantal onafhankelijke adviseurs met veel ervaring in de installatiebranche.

3. Raadpleeg online selectietools

Er zijn diverse online tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het vergelijken van de verschillende softwareoplossingen en het vinden van de beste match voor jouw bedrijf. Je kunt hierbij denken aan de selectietools van www.softwarematching.io of www.erpwijzer.nl. Op basis van een online vragenlijst ontvang je de informatie van een aantal softwarepartijen die het beste bij jouw organisatie en situatie passen.

Calculatiesoftware installatietechniek
pakketselectie

Benieuwd welke software bij jou past?

Doe de test

Ontdek binnen een paar minuten welke software het beste bij de uitdagingen van jouw organisatie past.

4. Begin klein en breid het stapsgewijs uit

Je hoeft niet alle processen in één keer aan te pakken. Begin klein en breid de software stapsgewijs uit. Ga opzoek naar de grootste bottleneck in je organisatie. Zit de meeste tijd in het maken van calculaties en offertes? Heb je veel dubbel werk omdat de monteur net niet de juiste materialen in de bus heeft liggen? Kost het opstellen van de facturen veel tijd door overtyp- en uitzoekwerk? Begin met het optimaliseren van dat ene proces.

Vraag na bij de softwarepartijen of ze het alles-in-een ERP-pakket ook modulair aanbieden. Zo kun je geleidelijk aan meer functionaliteiten toevoegen en je bedrijfsprocessen optimaliseren.

5. Ga je voor een partner of een leverancier?

We kunnen alvast verklappen dat je bij je zoektocht naar bedrijfssoftware heel veel aanbieders gaat tegenkomen. Functioneel ontlopen de verschillende softwarepakketten elkaar niet. Naast software is het type aanbieder een belangrijk. Ga je voor een partner of een leverancier? Jij weet het beste welk type partij het beste bij jouw organisatie past.
Wil je het beste resultaat, kies dan voor een branchedeskundige softwarepartner. Deze doet méér dan alleen software verkopen en implementeren. Zoek een partner die met je meedenkt en oprecht advies geeft. Een goede partner denkt niet alleen aan het verkopen en implementeren van software, maar werkt samen met jou aan het behalen van de beste resultaten voor jouw organisatie.

pakketselectie

Extra tip: Kies een branche-oplossing

Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een oplossing die speciaal voor jouw branche ontwikkeld is. Zo ben je er zeker van dat je nieuwe software echt alle processen binnen jouw organisatie ondersteunt. Generieke softwarepakketten ondersteunen de veelvoorkomende bedrijfsprocessen, maar bieden niet de specialistische functionaliteit die een installatiebedrijf vraagt. Kies dus altijd voor software die ontwikkeld is voor jouw type bedrijf en aansluit op alle standaarden in jouw branche.

Benieuwd hoe andere bedrijven efficiënter werken met online software? Lees dan het verhaal van TotalKlima. Zij hebben hun serviceopdrachten volledig geautomatiseerd met ActoBusiness.

Meer nieuws

ai

AI biedt kansen voor installatiebedrijven 

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) biedt ongekende mogelijkheden voor verschillende sectoren, waaronder de installatiebranche. Hoewel AI al sinds de …

Lees meer
software koppelingen

De toekomst van ERP: Een droom die werkelijkheid wordt 

In deze blog neemt William Zegers, algemeen directeur van Acto, jullie mee in de visie van Acto op ERP en …

Lees meer
Techniek Nederland

Techniek Nederland en Acto slaan handen ineen voor beheer van calculatietijdnormen

Techniek Nederland gaat de calculatietijdnormen beheren en onderhouden met behulp van de slimme software van Acto.

Lees meer
software consultancy

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief

Door op ‘inschrijven’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux