Ben jij al klaar voor de Gasketelwet?

Acto helpt jou bij de invoering van de Gasketelwet

De Gasketelwet komt eraan. De Acto-software is klaar voor deze wet en wij helpen je graag zodat ook jouw organisatie voldoet aan de verplichtingen die deze wet met zich meebrengt. Hoe de oplossing werkt laten we je in deze blog zien.

Gasketelwet, hoe zat het ook alweer?

Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat bekend als sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet, maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Elk jaar overlijden in Nederland gemiddeld 5 tot 10 mensen door koolmonoxidevergiftiging en honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Als cv-installateur heb je daarom een behoorlijke verantwoordelijkheid. Om die reden is er wetgeving opgesteld, die bekend staat als de Gasketelwet, die voor installatiebedrijven een verplichte CO-certificering voorschrijft. Nadat in voorgaande jaren de ingangsdatum diverse keren is verschoven, lijkt het erop dat alle seinen op groen staan en dat de wet vanaf 1 april 2023 van kracht is.

Gasketelwet zorgt voor extra adminstratieve last

Naast certificering is ook het administreren van de werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties een belangrijk (en verplicht!) onderdeel van de Gasketelwet.  Zo moet je bijvoorbeeld alle uitgevoerde werkzaamheden, controles en gebruikte meetapparatuur vastleggen en bij een steekproef moet je als installateur inzicht kunnen geven in deze werkzaamheden. Dat brengt een flinke administratieve last met zich mee waardoor er dus nog meer werk op jouw bordje komt te liggen!

Hoe ga jij de administratieve last van de Gasketelwet te lijf? Met de digitale checklists en formulieren van Acto is het zó geregeld en heb je de documentatie van de werkzaamheden altijd bij de hand.

Gebruik de digitale CO-checklist voor aantonen werkzaamheden

Om dat proces makkelijker te maken hebben wij een oplossing voor je klaarliggen. Hiermee kun je vanuit de werkbon direct een checklist voor het vastleggen van de werkzaamheden opstarten. Hiervoor maak je gebruik van de Formulieren App. Dat scheelt overtypwerk en je hebt direct alle informatie van de uitgevoerde werkzaamheden digitaal vastliggen bij het juiste dossier. Omdat je alles digitaal vastlegt, heb je bij een steekproef met een druk op de knop al deze informatie inzichtelijk.

Daarom kies je voor de CO-checklists van Acto:

Werk sneller
Maak gebruik van de digitale checklist in combinatie met Acto-software.

Vergeet nooit meer een verplichte check
De monteur wordt gesignaleerd vanuit de Werkorder App dat hij een CO-checklist moet invullen.

  Monteur kan zich focussen op de techniek
Alle informatie over het object wordt alvast ingevuld op het formulier.

Neem altijd de juiste vervolgstappen
Het formulier reageert op ingevoerde waarden en helpt zo de monteur de juiste vervolgstappen te nemen.

Neemt administratie uithanden
Na afloop van de werkzaamheden is het formulier automatisch bij het dossier opgeslagen.

Volgt de branchestandaard
Het standaard formulier is opgesteld op basis van de checklist van Techniek Nederland. Andere formulieren zijn ook mogelijk.

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen en hoe wij de administratieve rompslomp die bij de Gasketelwet komt kijken kunnen vereenvoudigen? Neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten over de ERP software voor installateurs van Acto?  Klik dan hier.

Meer klantcases

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. Die warmte komt bij hun klanten uit de buurt en loopt door maar liefst 2641 kilometer leidingen.

Lees meer

Total Klima

TotalKlima heeft duizenden serviceopdrachten per jaar en doet dat nu geautomatiseerd met de software van Acto. Dat scheelt tijd, geld, werkt veel fijner.

Lees meer
Scheer & Foppen

Scheer & Foppen

Bij Scheer & Foppen Installatietechniek werken alle monteurs met tablets en zijn de werkbonnen vrijwel volledig gedigitaliseerd.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux