BIM als integraal onderdeel van uw bedrijfsproces

partnership Cadac Group en Acto

BIM is al jarenlang het magische woord in de wereld van bouw- en installatieprojecten. En terecht, want met het inzetten van BIM, is het ontwerpen, bouwen, installeren en beheren van gebouwen beheersbaar, nauwkeurig en efficiënt. Nog beter wordt het als je BIM integraal onderdeel maakt van je bedrijfsproces en integreert in je bedrijfssoftware.

Integreer BIM in bedrijfsproces

En die laatste stap, de samenwerking tussen de BIM-proces en bedrijfssoftware, dat is waar Cadac en Acto elkaar vinden. Met deze samenwerking kunnen de klanten van Acto de tools die zij gebruiken in het BIMlandschap laten samenwerken met de aanwezige bedrijfssoftware van Acto. Denk hierbij aan de mogelijkheid om de materialen uit het BIM-model direct te verwerken in het bestel- en logistieke proces. Maar ook in de beheerfase van een gebouw is een connectie tussen BIM en bijvoorbeeld het planning- en werkbonnensysteem een nuttige aanvulling.

Haal meer uit uw bedrijfssoftware en investering

We zien dat er op heel veel vlakken een verscheidenheid aan oplossingen op de markt komt. Dat varieert van handige generieke apps tot specifieke software voor bijvoorbeeld het BIM-proces. Het grote gevaar van al deze ‘losse oplossingen’ is dat er allemaal eilanden van informatie ontstaan, die niet met elkaar communiceren. Acto helpt zijn klanten om de verschillende processen met elkaar te verbinden, waarbij de bedrijven gebruik kunnen blijven maken van de totale aanwezige toolset. Op deze manier ontstaat er een ecosysteem van verschillende oplossingen en maakt u optimaal gebruik van de reeds eerder gedane software-investeringen.

Partnership ondersteunt ecosysteem visie

Acto heeft ervoor gekozen om op gebied van BIM, de ondersteuning te bieden op basis van een partnership met de Cadac Group, een mooie Nederlandse partij die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in, onder andere, het BIM-werkveld. Door dit partnership bundelen we de krachten en jarenlange ervaring van beide spelers en kunnen we onze  klanten optimaal van dienst zijn in hun BIM groeiproces. Met dit partnership gaan Acto en Cadac een proactieve rol spelen in de ontwikkeling van het ecosysteem van hun (potentiële) klanten. Hierbij staat de ondersteuning en ontwikkeling van het klantproces centraal.

 

 

Meer klantcases

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. Die warmte komt bij hun klanten uit de buurt en loopt door maar liefst 2641 kilometer leidingen.

Lees meer

Total Klima

TotalKlima heeft duizenden serviceopdrachten per jaar en doet dat nu geautomatiseerd met de software van Acto. Dat scheelt tijd, geld, werkt veel fijner.

Lees meer
Scheer & Foppen

Scheer & Foppen

Bij Scheer & Foppen Installatietechniek werken alle monteurs met tablets en zijn de werkbonnen vrijwel volledig gedigitaliseerd.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux