Eekels gaat inkoopproces automatiseren met purchase-2-pay

Eekels heeft gekozen om een groot deel van het inkoopproces te automatiseren. Hiermee wordt bij Eekels het proces, van inkooporder tot en met ontvangstbevestiging, geautomatiseerd met behulp van de Purchase-2-Pay (P2P) oplossing van Acto. Binnenkort start de implementatie. Deze oplossing biedt de medewerkers van de inkoop een set aan hulpmiddelen om zonder menselijke tussenkomst het bestelproces te doorlopen. Dankzij de ‘no-hands’-filosofie hebben zij dus letterlijk hun handen vrij en hoeven zij zich alleen nog maar te focussen op de uitzonderingen binnen dit proces.

Alleen bij afwijkingen of als materiaal niet (tijdig) leverbaar is, is er actie vanuit onze kant nodig.

Van ICM naar P2P

Directe aanleiding voor de overstap naar Purchase-2-Pay is enerzijds de toename van het inkoopvolume door de groei van de organisatie en anderzijds doordat diverse leveranciers stoppen met de ondersteuning van bestellingen via ICM-berichten. De huidige methodiek van bestellen via ICM-berichten wordt geleidelijk vervangen door de Purchase-2-pay methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een MessageService, die de communicatie tussen besteller en leverancier mogelijk maakt. De berichten, de bestelorders, orderbevestigingen, pakbonnen en facturen, worden op basis van de DICO-standaard opgesteld en uitgewisseld. DICO is dé berichtenstandaard voor digitale communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector en wordt beheerd door Ketenstandaard. In eerste instantie start Eekels dit project met één leverancier, maar het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk leveranciers aan te sluiten op deze standaard. Door het gebruik van Purchase-2-Pay verwachten wij veel repeterend werk te kunnen automatiseren. Reguliere bestellingen zullen zonder tussenkomst van onze medewerkers automatisch door het systeem heen lopen en worden aan het einde van de rit automatisch betaalbaar gesteld. Alleen bij afwijkingen of als materiaal niet (tijdig) leverbaar is, is er actie vanuit onze kant nodig. Doordat we ons dus eigenlijk alleen maar bezig hoeven te houden met deze uitzonderingen, verwachten wij meer overzicht en rust in het werk te creëren.”

Voordelen P2P

  • Een hoger matchingspercentage, waardoor pakbonnen en facturen volledig automatisch verwerkt worden.
  • Minder handmatige acties en/of correcties.
  • Nooit meer extra kosten van extra order door incomplete leveringen.
  • Dankzij het no-hands principe realiseert u tijdsbesparing over het gehele proces.
  • Efficiënter werken, waardoor uw medewerkers op kantoor hun tijd kunnen besteden aan urgente zaken.

WIL JE OOK JE INKOOPPROCES EN FACTURATIEPROCES AUTOMATISEREN?

NEEM DAN CONTACT MET ONS OP!

 

Hulp nodig met de keuze?

Elk bedrijf is uniek en daarom begrijpen wij dat je specifieke uitdagingen hebt. Onze ervaren medewerkers denken graag met je mee. Wij bieden altijd advies op maat, zodat je gebruik kunt maken van de software die precies bij jullie situatie past. 

Meer klantcases

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. Die warmte komt bij hun klanten uit de buurt en loopt door maar liefst 2641 kilometer leidingen.

Lees meer

Total Klima

TotalKlima heeft duizenden serviceopdrachten per jaar en doet dat nu geautomatiseerd met de software van Acto. Dat scheelt tijd, geld, werkt veel fijner.

Lees meer
Scheer & Foppen

Scheer & Foppen

Bij Scheer & Foppen Installatietechniek werken alle monteurs met tablets en zijn de werkbonnen vrijwel volledig gedigitaliseerd.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux