Ennatuurlijk: efficiënt en gedetailleerd calculeren

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. Die warmte komt bij hun klanten uit de buurt en loopt door maar liefst 2641 kilometer leidingen. De warmte van Ennatuurlijk wordt op een andere manier opgewekt dan traditionele warmte, waarmee het bedrijf een bijdrage levert aan een duurzamer Nederland. Om de kosten voor aansluitingen op het warmtenet te berekenen, maakt Ennatuurlijk gebruik van ActoCalculatie.

Tijdrovende berekeningen in Excel

Ennatuurlijk maakt calculaties voor het aanleggen van warmteleidingen, de bijbehorende aansluitingen, afleverstations en opwekmachines en kijkt hierbij naar een realistische risicobegroting en de terugverdientijd. “Wanneer we leidingen in de grond leggen en er is sprake van vervuiling, dan moet de grond worden gesaneerd”, vertelt Bert Mulderij, sales engineer bij Ennatuurlijk. “De calculatie, kans op risico’s en bijbehorende kosten berekenden we met een eigen investeringsmodule en in Excel. Maar op een gegeven moment liepen we tegen de grenzen van beide programma’s aan.” “We sluiten steeds meer woningen, bedrijven en scholen aan op onze warmtenetten en dan is het handig als een tool met ons mee kan groeien”, gaat Bert verder. “Bovendien lijken bepaalde projecten op elkaar en dan is het handig om recepten te gebruiken voor de calculaties, omdat we die dan kunnen kopiëren. De calculaties kostten ons veel tijd, omdat we die handmatig moesten doen, net als het bijwerken van prijzen.”

“Acto heeft een persoonlijke benadering wat een positief gevoel gaf tijdens onze samenwerking.”

ActoCalculatie is een flexibele oplossing om verschillende type calculaties te maken en kan naar eigen wens en behoefte worden ingericht en dus helemaal bedrijfsspecifiek worden gefinetuned. “Als key users hebben we de materiaallijst vastgesteld om ActoCalculatie in te richten en om een calculatie op te zetten”, vertelt Bert. “Vervolgens hebben we een uitgebreide training gehad en de software verkend. De 15 andere eindgebruikers zijn daarna getraind door Acto.”

Kant-en-klare recepten voor snelle en nauwkeurige calculaties

“In ActoCalculatie werken we nu met een eigen middelenbestand bestaande uit ruim 10.000 artikelen, waarin we ook de prijsafspraken met onze leveranciers hebben vastgelegd”, geeft Bert aan. “Hierdoor zijn de prijzen waarmee we werken altijd up-to-date. Verder maken we gebruik van recepten: kant-en-klare artikellijsten die bijvoorbeeld van toepassing zijn op de aansluiting van een woning op ons warmtenet. Zo kunnen we veel sneller calculeren.” Bert: “Verder hebben we nu meer inzicht in onze calculaties, waar we analyses op los kunnen laten. Voorheen maakten we onze calculaties altijd op basis van kengetallen. Nu kunnen we veel gedetailleerder berekenen met de standaard recepten die we hebben en zijn onze inschattingen van de kosten veel nauwkeuriger. Mocht het nodig zijn, dan doen we een nacalculatie om te ontdekken waar de kostenverschillen zitten. Dat helpt ons om de uiteindelijke calculaties en recepten nog beter te specificeren.” “De samenwerking met Acto verliep geheel naar tevredenheid”, vertelt Bert. “We hadden direct vanaf het begin een prettig contact met de accountmanagers en als ik een vraag had of een aanpassing wilde doen, kon ik altijd bellen. Mijn vraag werd dan ook snel opgepakt, erg fijn. En we zijn met het hele project binnen budget gebleven.”

“Onze vorige calculaties waren op basis van kengetallen, nu zijn deze veel gedetailleerder.”

Op de planning: risicobegroting in ActoCalculatie

“We willen graag onze risicobegrotingen verwerken in ActoCalculatie”, vertelt Bert. “Nu gebruiken we hiervoor nog Excel: erg tijdrovend en foutgevoelig. Wanneer we dat met ActoCalculatie kunnen doen, hoeven we niet steeds te schakelen om de kans op risico’s en de bijbehorende kosten vast te stellen. Het mogelijk maken van realistische risicobegrotingen in ons calculatieprogramma staat dus nog op ons wensenlijstje om samen met Acto op te pakken.”

Wilt u net als Ennatuurlijk gemakkelijk en snel calculeren dankzij slimme functionaliteiten in ActoCalculatie, zoals het registreren van binnenkomende offerteaanvragen, het specificeren van calculaties en het werken met actuele artikel- en prijslijsten? Lees dan hier meer of neem contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie.

Wil je ook calculeren met ActoCalculatie?

Neem voor een compleet overzicht van alle functionaliteiten en de voordelen contact met ons op of download de folder.

Meer nieuws

Klantcase CBRE Acto

Zo heeft CBRE de foutmarge aanzienlijk laten dalen

Ontdek hoe CBRE de foutmarge flink heeft kunnen reduceren dankzij calculatiesoftware van Acto. ‘De snelheid en accuratesse zijn geweldig!’

Lees meer

Vacature: Senior Accountmanager

Wij zoeken een resultaatgerichte accountmanager met een passie voor SaaS-implementaties. Bouw mee aan onze groeiende klantenkring, solliciteer direct!

Lees meer
onderhoudsmanagement systeem

Objectgestuurd ERP voor maximaal resultaat

Richard Stoffer, de commercieel directeur van Risto Regeltechniek, deelt zijn ervaring over de keuze en implementatie van ActoBusiness ERP.

Lees meer
online software

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Download onze ActoBusiness folder

Door op ‘download folder’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux