Help! Mijn bedrijf wil een nieuw ERP-pakket selecteren. Wat nu?

Het selecteren van een nieuwe ERP-oplossing is geen sinecure. Om een dergelijk traject goed onderbouwd in te gaan, biedt Acto u een vooranalyse aan op basis van het zogenaamde Zandlopermodel. Dat bestaat onder andere uit een procesanalyse en een beschrijving van de ‘IST-SOLL-situatie’. Dit traject staat los van onze software en dus los van een eventuele definitieve beslissing om ook ActoProject / ActoService te gaan inzetten. U kunt met de opgedane inzichten een bewustere selectie maken uit de betrokken partijen.

Te vaak worden bij selectietrajecten nog beslissingen genomen alleen op basis van demonstraties van de software, zonder dat duidelijk is waar uw organisatie nu staat, wat u moet oplossen en waar u in de nabije toekomst naar toe kunt groeien. Een vooranalyse op basis van het Zandlopermodel biedt u hierbij de helpende hand.

Wat levert u de vooranalyse conform het Zandlopermodel op?

»   Inzicht in uw huidige processen, inclusief de nu gebruikte hulpmiddelen.

»   Inzicht in de knel- en verbeterpunten, met suggesties voor optimalisatie, zowel in uw bedrijfsproces als in de hulpmiddelen.

»   Inzicht in de ‘quick wins’, die u mogelijk ook direct met uw huidige softwareleverancier kunt aanpakken.

»   Wij kijken met een frisse, zeer ervaren en deskundige blik naar uw organisatie. Dat levert u altijd nieuwe inzichten op. Een vaak gehoorde uitspraak is: “Oh, doen wij dit zo?”

»   Een goede beschrijving van de gewenste processen.

Wat levert het Zandlopermodel u op als u na deze intensieve fase kiest voor een samenwerking met Acto?

»   Acto heeft uw organisatie en functionarissen leren kennen en kan beter doorgronden wat een eventuele implementatie betekent.

»   Dit resulteert in een efficiënte en effectieve implementatie, want de valkuilen (mensen, processen, middelen en organisatie) zijn bekend.

»   De gewenste scope voor een implementatie is bekend.

»   Geen verrassingen achteraf. Doordat wij uw organisatie inmiddels goed kennen, kunnen wij een exact overzicht afgeven voor doorlooptijd en investering voor een implementatie.

Al met al zal een traject op basis van het Zandlopermodel u veel (nieuwe) inzichten geven. Het helpt u het fundament te leggen voor een volgende stap in uw verbeterproces!

Nieuwsgierig naar wat wij voor uw organisatie kunnen beteken? Neem gerust contact op, of download de folder:

Meer nieuws

Heinen & Hopman

Fors minder faalkosten bij Heinen & Hopman dankzij Acto’s ERP-software: ontdek hoe slimme optimalisaties hun projecten efficiënter en nauwkeuriger maken.

Lees meer

Low Code, AI en API’s – digitalisering in de installatiebranche

Ontdek hoe de installatiebranche transformeert met low-code, AI, en API’s. Profiteer van snelle softwareontwikkeling, en optimaliseer de samenwerking voor meer efficiëntie en lagere kosten. Lees meer!

Lees meer
offerteprogramma

5 keer sneller offertes opstellen en versturen met een offerteprogramma

Met een offerteprogramma kun je efficiënter, sneller en foutloos offertes opstellen en versturen. Hier zijn 5 manieren waarop je dit kunt doen.

Lees meer
software consultancy

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief

Door op ‘inschrijven’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux