IJssel Technologie: “Flexibeler dan Acto BI kan Business Intelligence niet zijn.”

“Natuurlijk deden wij met plezier mee aan het BI-pilottraject met Acto,” vertelt Fabian van de Raadt van IJssel Technologie tijdens een speciaal BI-seminar van Acto. “Wij zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe technieken en toepassingen. Met deze Businesss Intelligence-pilot, toegespitst op de uren en de financiering Onderhanden Werk, willen we vooral tijd besparen en meer inzicht krijgen dankzij heldere, betrouwbare rapportages.”
Fabian van de Raadt, controller bij IJssel Technologie, is gastspreker tijdens het Business Intelligence Seminar van Acto. Voor een grote groep Acto-klanten en relaties vertelt hij enthousiast over zijn persoonlijke ervaringen en leerpunten die hij opdeed tijdens het pilottraject dat IJssel Technologie in 2016 met Acto doorliep. “De BI-rapportages zijn duidelijk en heel eenvoudig voor de eindgebruiker. Je hebt ook altijd betrouwbare en actuele overzichten, want de informatie is semi-realtime.”
160928-bi-seminar-1920x1080-fabian-van-de-raadt-ijssel-technologie-3
Vele malen efficiënter
Al sinds 1999 werkt IJssel Technologie met de software van Acto. Van de Raadt plukt er als controller de vruchten van: “Met ActoProject bewaken we onze projecten en de complete boekhouding. Dankzij de implementatie van ons masterplan zijn we vele malen efficiënter dan voorheen. Toch blijft er altijd wat te wensen over, vooral op gebied van urenregistratie en het onderhanden werk. Toen Acto ons hiervoor een pilot met BI voorstelde, zijn we direct ingestapt.”
Gepersonaliseerde dashboards
Acto | BI draait in de kern om het omzetten van de enorme hoeveelheid bedrijfsdata vanuit het ERP-systeem in relevante informatie. Acto organiseert deze data in zogenaamde ‘datamarts’ en zorgt dat ze altijd up-to-date zijn. Hiermee krijgen medewerkers op alle organisatieniveaus de exacte informatie om de juiste beslissingen nemen. Elke medewerker krijgt daarbij eigen, eventueel zelf te personaliseren, dashboards. Deze zijn benaderbaar vanaf elk device, waar en wanneer dan ook.
Klaar met lijstjes
Van de Raadt: “Op een gegeven moment ben je wel een beetje klaar met alle handmatig te maken en versturen lijstjes. In onze optiek is daar veel tijdwinst te halen. En je wilt weten waar je op stuurt. We hadden elkaar bij de pilot echt nodig. Door onze jarenlange ervaring en samenwerking met Acto weten we gelukkig wat we aan elkaar hebben, dat scheelt.”
Intuïtieve schermen
“Acto | BI biedt ons aantrekkelijke, intuïtieve schermen,” vindt Van de Raadt. “Vooraf moet je goed in kaart brengen wat je wilt, welke vragen je beantwoord wilt hebben en uit welke datamarts of externe bronnen je de data destilleert. Dat vergt wel wat investering van tijd. De expertise van de Acto-consultants is daarbij nuttig. Zelf kijken we nu nog naar de security en de continuïteit over langere termijn. We zijn in ieder geval zeer enthousiast over de resultaten van de pilot!”
Direct en indirect resultaat
“Tijdens pilot hebben we een aantal interessante rapportages samengesteld,” aldus Van de Raadt. “Zo kunnen we directe en indirecte uren van elkaar scheiden en uitsplitsingen maken per regio en vestiging. Uren en kosten kunnen zowel aan medewerkers als aan projecten of vestigingen worden gehangen. Ook het onderhanden werk heeft een eigen dashboard gekregen. Bezettingsgraden en ziekteverzuim kunnen met één druk op de knop worden gerapporteerd. Iedereen krijgt op zijn niveau alle bruikbare informatie. Kwalitatieve data erin, aantrekkelijke rapportages eruit. Flexibeler dan Acto | BI kan Business Intelligence niet zijn.”

Acto---IJsselOver IJssel Technologie
IJssel Technologie optimaliseert productieprocessen. Dat doen we door met onze kennis van theorie en praktijk, mensen en machines op de meest effectieve manier te laten samenwerken. We werken vanuit een grote verbondenheid met de Nederlandse maakindustrie, die in onze ogen onmisbaar is voor de Nederlandse economie. Met hoofd, handen en hart maken we onze belofte waar: blijvend uw concurrentiekracht vergroten. IJssel Technologie is met 450 mensen vanuit acht locaties actief.
www.ijsseltechnologie.nl

Meer nieuws

Klantcase CBRE Acto

Zo heeft CBRE de foutmarge aanzienlijk laten dalen

Ontdek hoe CBRE de foutmarge flink heeft kunnen reduceren dankzij calculatiesoftware van Acto. ‘De snelheid en accuratesse zijn geweldig!’

Lees meer

Vacature: Senior Accountmanager

Wij zoeken een resultaatgerichte accountmanager met een passie voor SaaS-implementaties. Bouw mee aan onze groeiende klantenkring, solliciteer direct!

Lees meer
onderhoudsmanagement systeem

Objectgestuurd ERP voor maximaal resultaat

Richard Stoffer, de commercieel directeur van Risto Regeltechniek, deelt zijn ervaring over de keuze en implementatie van ActoBusiness ERP.

Lees meer
online software

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Download onze ActoBusiness folder

Door op ‘download folder’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux