Optimaliseer uw calculatieproces en bespaar tot 30% in de keten

Integreer BIM in uw bedrijfssoftware

Bespaar tot 30% Geef iedere deelnemer aan het bouwproces de benodigde informatie op het juiste moment en op de juiste locatie”.BIM is al jaren een van de belangrijkste ontwikkelingen in het digitaliseren van de bouwkolom. En het kenmerk van BIM is ook een perfect uitgangspunt: “Geef iedere deelnemer aan het bouwproces de benodigde informatie op het juiste moment en op de juiste locatie.”  Er ontstaan op deze manier samenwerkingen tussen architect, constructeur, bouwer en installateur en onderling wordt de informatie gedeeld, verrijkt en aangevuld. Maar in hoeverre heeft u BIM intern in uw organisatie geïntegreerd? Hoe zorgt u ervoor dat de voordelen van BIMmen ook zijn vruchten afwerpt in het operationele proces?  

Acto, leverancier van bedrijfssoftware (zoals software voor projectbewaking, servicemanagement- en calculatiesoftware), en Autodesk Platinum Partner en BIM-specialist Cadac Group slaan de handen ineen om een brug te slaan tussen het operationele proces en het modelleringsproces (vaak BIM genoemd). Een optimale koppeling tussen de calculatie- en de modelleringssoftware draagt bij aan een efficiënter calculatieproces. Zo kunt u tot wel 30 % besparen op uw calculatiekosten.

Van data opgesloten in silo’s…

Dankzij de digitale transformatie slagen we er steeds beter in om ons werk te automatiseren: elke toepassing kent specifieke ontwikkelingen op gebied van software. Deze systemen kunnen veel sneller, meer en langdurig informatie en data verwerken en onthouden, daar kan geen mens tegenop. Toch blijkt dat de voordelen van de digitalisering niet ten volle worden benut, doordat informatie ‘vast blijft zitten’ in één bepaald systeem. En dat is informatie die voor uw collega, die niet in dat systeem werkt, ook nuttig is! Informatie en data worden grotendeels in silo`s gestopt, waardoor het importeren en exporteren van gegevens, zonder dataverlies, een uitdaging is. Als gevolg daarvan stappen veel bedrijven over tot handmatige invoer van data en informatie, met alle bijbehorende risico`s.

 

…naar realtime delen van data!

Tussen operationele systemen en uw 3D-modelleeromgeving is dat niet anders. We verrijken modellen met slimme bouwstenen en belangrijke data, maar toch verloopt de invoer van hoeveelheden, aantallen en lengtes in de bedrijfs- of calculatiesoftware nog in de meeste gevallen handmatig. Daarom hebben Acto en Cadac Group met standaard softwareoplossingen een koppeling tot stand gebracht tussen de bedrijfssoftware van Acto en Autodesk Revit. Gegevens van beide omgevingen kunnen over en weer optimaal worden ingezet waardoor een handmatige invoer van data en informatie overbodig is. Dankzij deze koppeling optimaliseert u uw calculatie- en werkvoorbereidingsproces. Een voorbeeld hiervan is het verkrijgen van realtime inzicht in de levertijden van de materialen zoals opgenomen in het 3D-model.

Reduceer uw (faal-)kosten

Alleen al op calculatiekosten kunt u hiermee tot 30% kosten besparen. Daarnaast worden uw faalkosten geminimaliseerd, waarbij fouten bij overdracht van gegevens, foutieve bestellingen en interpretaties in planning definitief tot het verleden behoren.

Meer weten? Neem contact op!
Wilt u ook meer rendement uit uw bestaande investering halen door middel van een optimale koppeling tussen uw bedrijfssoftware- en BIM-omgeving? Maak een afspraak en we laten het u zien!

Meer nieuws

Heinen & Hopman

Fors minder faalkosten bij Heinen & Hopman dankzij Acto’s ERP-software: ontdek hoe slimme optimalisaties hun projecten efficiënter en nauwkeuriger maken.

Lees meer

Low Code, AI en API’s – digitalisering in de installatiebranche

Ontdek hoe de installatiebranche transformeert met low-code, AI, en API’s. Profiteer van snelle softwareontwikkeling, en optimaliseer de samenwerking voor meer efficiëntie en lagere kosten. Lees meer!

Lees meer
offerteprogramma

5 keer sneller offertes opstellen en versturen met een offerteprogramma

Met een offerteprogramma kun je efficiënter, sneller en foutloos offertes opstellen en versturen. Hier zijn 5 manieren waarop je dit kunt doen.

Lees meer
software consultancy

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief

Door op ‘inschrijven’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux