Online software, nog veiliger met 2-factor authenticatie

Bij Acto zorgen we ervoor dat jouw bedrijfsdata veilig in de cloud staat en dat alleen jij hier toegang tot hebt. Dat doen we bijvoorbeeld door te voldoen aan de hoogste standaarden op gebied van dataveiligheid en cybersecurity en zijn hiervoor ISAE 3402 gecertificeerd. Maar ook als gebruiker van de software kan je zelf bijdragen aan een veilige omgeving en heb je een belangrijke taak om jouw inloggegevens geheim te houden. Maak altijd gebruik van een sterk wachtwoord en kies voor bedrijfssoftware die 2-factor authenticatie ondersteunt, zoals ActoBusiness en ActoCalculatie.

Een two factor authentication (2FA) is een authenticatie methode waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. In het Nederlands noemen we dit ook wel een twee stappen authenticatie. De eerste stap is veelal het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord.

Een sterk wachtwoord alleen is niet voldoende!

Uit onderzoek is gebleken dat een gemiddelde Nederlander zo’n 25 online accounts heeft. Denk aan Facebook, Gmail of je account bij Bol.com of Netflix, maar ook je zakelijke software. Voor deze accounts heb je allemaal een inlognaam en wachtwoord nodig en door een groot deel van de gebruikers heeft overal hetzelfde wachtwoord. Makkelijk voor jou als gebruiker, maar nog makkelijker voor hackers! Er is maar één datalek nodig om je wachtwoord in verkeerde handen te laten vallen en hackers hebben daarna toegang tot al jouw accounts. Dat wil je niet en al helemaal niet als het gaat om je bedrijfsinformatie. Een sterk maar ook uniek wachtwoord is een eerste vereiste en kan je als gebruiker makkelijk zelf instellen. Wil je nog meer zekerheid, kies dan voor (bedrijfs-)software met 2-factor authenticatie.

Maak gebruik van 2-factor authenticatie

Twee factor authenticatie (2FA) biedt je nog meer veiligheid bij het inloggen. Om bij een bepaalde dienst of softwarepakket in te inloggen heb je niet 1 maar 2 sleutels nodig. De eerste sleutel is je gebruikersnaam in combinatie met jouw wachtwoord. De tweede sleutel die je nodig hebt om de toegang te krijgen, is bijvoorbeeld een verificatiecode, die je ontvangt via je e-mail of sms op je telefoon. Maar het kan ook een vingerafdruk of gezichtsherkenning zijn. Als je gebruikmaakt van 2FA heb je altijd beide sleutels nodig om in te loggen en maak je het voor een hacker een heel stuk moeilijker om toegang te krijgen tot jouw gegevens.

Veilig inloggen in ActoBusiness en ActoCalculatie

De online software van Acto is voorzien van deze 2FA, zodat je jouw bedrijfsgegevens met een veilig gevoel kunt verwerken. Zodra je als gebruiker inlogt zal naast een gebruikersnaam en wachtwoord, ook gevraagd worden om een verificatiecode in te vullen. Deze krijg je na het invullen van het wachtwoord automatisch per e-mail toegestuurd. Binnenkort kun je er ook voor kiezen om deze verificatiecode per SMS te ontvangen.

Ga vandaag nog aan de slag met 2-factor authenticatie, zodat je optimaal beveiligd bent! Op de support-pagina vind je meer informatie over hoe je dit voor jouw bedrijf instelt.

VER ONZE BEDRIJFSSOFTWARE?

NEEM DAN CONTACT MET ONS OP!

Hulp nodig met de keuze?

Elk bedrijf is uniek en daarom begrijpen wij dat je specifieke uitdagingen hebt. Onze ervaren medewerkers denken graag met je mee. Wij bieden altijd advies op maat, zodat je gebruik kunt maken van de software die precies bij jullie situatie past. 

Meer klantcases

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. Die warmte komt bij hun klanten uit de buurt en loopt door maar liefst 2641 kilometer leidingen.

Lees meer

Total Klima

TotalKlima heeft duizenden serviceopdrachten per jaar en doet dat nu geautomatiseerd met de software van Acto. Dat scheelt tijd, geld, werkt veel fijner.

Lees meer
Scheer & Foppen

Scheer & Foppen

Bij Scheer & Foppen Installatietechniek werken alle monteurs met tablets en zijn de werkbonnen vrijwel volledig gedigitaliseerd.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux