‘Software die de bouw- en installatiebranche past als een jas’

Hoe mooi zou het zijn als in onze ‘digitale revolutie’ het ERP even wendbaar is als dat de markt van u eist? Dat deze software technologisch niet meer veroudert? En dat deze standaardsoftware uitgeleverd wordt met branchemodellen en zelfs klantspecifieke modellen? De nieuwste versie van de software van Acto maakt dit waar. 

Toekomstbestendige software

“IT ontwikkelt zich razendsnel”, weet Willem Verhoef, algemeen Directeur van Acto Informatisering. “Steeds meer organisaties zijn dan ook op zoek naar een platform waarin, naast een best-practice-oplossing, ook functionele flexibiliteit wordt geboden. De behoefte aan een volgende generatie software is groot. Dat weten we bij Acto Informatisering maar al te goed. Al in 2014 zijn we een nieuw pad ingeslagen onder de naam Acto Invictus, om de software voor de toekomst te ontwikkelen.”

In het Invictus-programma staan flexibiliteit, een snelle time-to-market en een optimale user-experience centraal, vertelt hij. “Daarbij volgen we de trends in de markt op de voet, zoals ontwikkelingen met betrekking tot ketenintegratie, workflow, mobiliteit, business intelligence en de ‘no-hands’ filosofie, waarbij het aantal menselijke handelingen op kantoor tot nul wordt gereduceerd. Maar ook ontwikkelingen die door de markt (nog) niet volledig zijn opgepakt, zoals Big Data en Internet of Things.”

Ook voor incidentele en externe gebruikers

“Met Invictus focussen we ons op user-interface en user-experience, zodat niet alleen intensieve ERP-gebruikers, maar vooral ook incidentele én externe gebruikers aanhaken, evenals klanten en ketenpartners”, meent Verhoef. “Want alleen dan kunnen processen daadwerkelijk geïntegreerd en versneld worden.” Acto voorziet hierin met specifiek voor de bouw- en installatiebranche ontwikkelde portalen en apps, waarmee eenvoudig, snel en doeltreffend via smartphone of tablet informatie kan worden uitgewisseld. Denk bijvoorbeeld aan het registreren van uren, bestellen en afhalen van materialen, boeken van leveringen of zelfs het digitaliseren van eigen formulieren.

Aankondiging Evo-release

Voor eind dit jaar kondigt Acto een volgende stap in het Invictus-programma aan: de Evo-release. “Eén van de speerpunten is dat we onze (ERP-)software niet langer programmeren, maar modelleren met een low-code development oplossing. Doordat we de software op deze manier eenvoudig (op schermniveau) kunnen personaliseren, wordt de interface nóg gebruiksvriendelijker en kunnen we onze klanten voor ieder project de juiste tools bieden.” De software ontwikkelt mee met de nieuwste technologieën, veroudert niet en gebruikers beschikken altijd over de nieuwste functionaliteiten. “Met Evo bieden wij dan ook een standaardoplossing met de voordelen van maatwerk, waarmee onze klanten niet alleen kosten besparen, maar ook grote concurrentievoordelen kunnen behalen.”

Dit artikel werd eerder geplaatst in Installatie & Bouw nr 3 – 2018

Meer nieuws

Klantcase CBRE Acto

Zo heeft CBRE de foutmarge aanzienlijk laten dalen

Ontdek hoe CBRE de foutmarge flink heeft kunnen reduceren dankzij calculatiesoftware van Acto. ‘De snelheid en accuratesse zijn geweldig!’

Lees meer

Vacature: Senior Accountmanager

Wij zoeken een resultaatgerichte accountmanager met een passie voor SaaS-implementaties. Bouw mee aan onze groeiende klantenkring, solliciteer direct!

Lees meer
onderhoudsmanagement systeem

Objectgestuurd ERP voor maximaal resultaat

Richard Stoffer, de commercieel directeur van Risto Regeltechniek, deelt zijn ervaring over de keuze en implementatie van ActoBusiness ERP.

Lees meer
online software

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Download onze ActoBusiness folder

Door op ‘download folder’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux