SRO aan slag met ActoCalculatie

Eind 2021 heeft SRO gekozen om te gaan calculeren met de software van Acto. SRO beheert, onderhoudt en exploiteert gemeentelijk vastgoed en zet sportservice in als middel om maatschappelijke opdrachten waar te maken. Dankzij SRO kunnen mensen zorgeloos genieten, recreëren of sporten. SRO is dé full-service vastgoedpartner voor gemeenten.

SRO is een groeiende organisatie en werkt voor steeds meer gemeentes, op dit moment vooral bij gemeentes in de regio Eemland en Kennemerland. De huidige calculatie-software kon niet meer mee met de eisen van deze tijd en daarom is besloten om een vervangende oplossing te zoeken. En daarvoor hoefde SRO niet ver. Een paar straten vanaf het hoofdkantoor van SRO vonden zij softwareleverancier Acto. Na een kort selectietraject is de keuze gevallen op ActoCalculatie. Hiermee kunnen zij op een uniforme manier calculaties en offertes maken.

Flexibiliteit en snelheid

Logo SROSRO maakt jaarlijks honderden calculaties en offerte, dankzij ActoCalculatie is dit proces geoptimaliseerd. Tijdens het selectieproces zijn ook diverse andere calculatie-oplossingen bekeken, deze waren volgens SRO veel minder flexibel dan de oplossing van Acto. Een ander groot pluspunt is Select Online, de koppeling met de webshop van leveranciers of groothandels. Bij SRO is gekoppeld met de Technische Unie, waardoor zij altijd calculeren met de meest actuele prijzen en weten ze ook direct hoe het zit met de levertijden. Met ActoCalculatie kan SRO repeterend werk snel calculeren door slim hergebruik van eerdere calculaties. En als een calculatie volgens de STABU- besteksmethodiek gecalculeerd moet worden dan is dat ook geen probleem en kan direct worden omgezet, zo flexibel is de software.

Implementatie volgens plan

Na een snelle implementatie met een doorlooptijd van 2 maanden is geheel volgens planning SRO op 1 februari 2022 ‘live’ gegaan met ActoCalculatie. Voor die tijd zijn er 15 medewerkers van de afdelingen Technisch Beheer en Technische Dienst opgeleid.

Inmiddels heeft SRO niet alleen de voordelen van Acto op gebied van calculeren ontdekt, maar zijn zij ook gestart met een opleidingstraject op gebied van business intelligence en Microsoft Power BI.

Wil je ook calculeren met ActoCalculatie?

Neem voor een compleet overzicht van alle functionaliteiten en de voordelen contact met ons op of download de folder.

Meer klantcases

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. Die warmte komt bij hun klanten uit de buurt en loopt door maar liefst 2641 kilometer leidingen.

Lees meer

Total Klima

TotalKlima heeft duizenden serviceopdrachten per jaar en doet dat nu geautomatiseerd met de software van Acto. Dat scheelt tijd, geld, werkt veel fijner.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux