Studenten Drenthe College gaan calculeren met ActoCalculatie

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.16″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.19.5″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

De studenten van de beroepsopleiding Werkvoorbereider Fabricage aan het Drenthe College, gaan gebruik maken van ActoCalculatie. De keuze voor het gebruik van deze online-calculatiesoftware past helemaal in de visie van Drenthe College om praktijkgericht onderwijs te bieden. Vanaf dit schooljaar (2021/2022) zullen de studenten bij het vak bedrijfskunde de software gaan gebruiken.

Aansluiten op de praktijk

ActoCalculatie vervangt het calculeren met Excel, waardoor er meer ruimte komt voor het échte calculatiewerk. Nu wordt er in de lessen nog veel tijd en aandacht besteed aan de juiste werking van Excel en het opzoeken van bijvoorbeeld de prijzen van artikelen zoals bij de Technische Unie. Dat is met het gebruik van ActoCalculatie niet meer nodig. De studenten kunnen na een korte instructie direct zelf aan de slag met de software. Dankzij de integratie met bijvoorbeeld 2BA en de webwinkels van de leveranciers, verliezen de studenten geen onnodige tijd meer aan het opzoeken van prijs-en artikelinformatie. Ook had de opleiding de wens om dichter bij de praktijk van het calculeren te staan. Door te kiezen voor een gerenommeerde oplossing uit de branche kunnen de studenten zich nog beter voorbereiden op hun toekomstige werk bij een installatie- of bouwbedrijf.

Drenthe college ActoCalculatie

Samenwerking en kennisdeling

Met de ervaring van Acto binnen de bouwbranche zorgt Acto er steeds voor dat nieuwe features worden opgenomen in de software en dat branche-ontwikkelingen worden gevolgd. Door het partnership zal Acto ook een bijdrage leveren aan het opleiden van de studenten op gebied van marktkennis en leren de studenten te werken met een vooraanstaande calculatieoplossing. De software van Acto wordt bij diverse organisaties gebruikt, zoals SPIE Nederland, ENGIE, Unica, Chubb Fire & Security, CroonWolter&Dros en nog vele andere bedrijven.

Over Drenthe College

Het Drenthe College is een regionaal opleidingscentrum (ROC) voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Het verzorgt jaarlijks voor meer dan 10.000 jongeren en volwassenenonderwijs op diverse niveaus en in verschillende vormen. Het Drenthe College beschikt over 17 leslocaties in Assen, Emmen, Meppel en Steenwijk.
Meer informatie over Drenthe College vind je op drenthecollege.nl

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Meer nieuws

Event Acto

Event | Digitalisering in de installatiebranche | 29 mei

Wil jij in een ochtend je kennis en netwerk uitbreiden? Kom dan naar het event over digitalisering in de installatiebranche …

Lees meer
Schouten Techniek

Schouten Techniek

Ontdek hoe Schouten Techniek met de ERP-software van Acto de efficiëntie verhoogde door digitalisering van werkprocessen. De voordelen: een verbeterd inzicht, gestroomlijnde processen en klaar voor verdere optimalisatie.

Lees meer
online software

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. De calculaties hiervoor maken zij met ActoCalculatie.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux