Van SALES Standaard naar DICO Digital Standard

Hoe, wat en waarom?

De SALES Standaard is sinds 2015 de berichtenstandaard voor de elektronische communicatie tussen de verschillende ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. Door het gebruik van deze berichtenstandaard, kunnen bedrijven efficiënt en foutloos berichten uitwisselen tussen de verschillende softwaresystemen die er binnen die organisaties gebruikt wordt. Deze berichtenstandaard is softwareonafhankelijk en uiteraard ook geïntegreerd in de oplossingen van Acto.

SALES wordt DICO
Maar hoe succesvol deze berichtenstandaard is, zo verwarrend is het met de naam (SALES). Ketenstandaard Bouw & Techniek constateerde dat de naam vaak (verkeerd) geassocieerd werd met, verkoop, marketing of reclame. En misschien wel daarom verkoos men vaak nog de oude benaming “S@les in de bouw” of gebruikte men “Ketenstandaard”.  Daarom is op 3 november 2020 een nieuwe benaming voor deze berichtenstandaard gelanceerd. Een naam die blijft hangen én die de standaard meer recht doet. DICO Digital Standard is vanaf nu de nieuwe naam voor SALES.

Maar niet alles verandert
Een nieuwe naam, een nieuw logo, maar voor de gebruikers verandert er technisch voorlopig niets. In de software blijft de gebruikte versienaam SALES005 of INSBOU004, inclusief de .xsd-benamingen gewoon zoals het was. Er is daarom op dit moment geen software-aanpassing nodig.
Alleen de naam van de berichten die verstuurd worden is veranderd. Dat zijn niet langer meer SALES-berichten, maar DICO-berichten.

Acto-software is DICO-certified
De Acto-software maakt gebruik van branchestandaarden en ondersteunde SALES Standaard al en nu dus de DICO Digital Standard.  U herkent het aan het onderstaande logo:

Wilt u meer weten over DICO? Neem dan een kijkje op de (vernieuwde) website van Ketenstandaard Bouw & Techniek  of neem contact met ons op.

Meer nieuws

Event Acto

Event | Digitalisering in de installatiebranche | 29 mei

Wil jij in een ochtend je kennis en netwerk uitbreiden? Kom dan naar het event over digitalisering in de installatiebranche …

Lees meer
Schouten Techniek

Schouten Techniek

Ontdek hoe Schouten Techniek met de ERP-software van Acto de efficiëntie verhoogde door digitalisering van werkprocessen. De voordelen: een verbeterd inzicht, gestroomlijnde processen en klaar voor verdere optimalisatie.

Lees meer
online software

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. De calculaties hiervoor maken zij met ActoCalculatie.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux