Verhoog efficiency door koppeling met webshops

Online bestellen bij groothandel of leverancier via uniforme koppeling (OCI 4.0)

Het online winkelen heeft een enorme vlucht genomen, niet alleen privé, maar ook zakelijk. Ook de technische groothandels en leveranciers bieden deze onlinemogelijkheid. Via hun website of speciale webshop kun je makkelijk door de catalogus bladeren, kun je handig filteren, meerdere afbeeldingen of handleidingen raadplegen, de voorraad bekijken en het winkelmandje vullen. Dankzij de integratie van deze webshops met Acto verloopt de verdere afhandeling van het bestelproces via het ERP-systeem.

Select Online uitgebreid met uniforme koppeling OCI 4.0

De integratie van al deze verschillende webshops in ActoProject en ActoService is gebundeld in Select Online, de webshopintegratie-oplossing van Acto. Select Online ondersteunt 2BA,  Oosterberg, Rensa, Rexel, Solar, Technische Unie en Wasco. Veel Acto-gebruikers werken met deze tool. Daarbij was in principe voor elke groothandel of leverancier een eigen specifieke koppeling nodig.

Met het OCI 4.0 protocol zijn specifieke koppelingen niet langer nodig: iedere groothandel of leverancier die dit protocol ondersteunt, kan gebruikmaken van de OCI-koppeling. Acto ondersteunt vanaf Release 17.30 OCI 4.0, waarmee (deel)selecties naar de Acto-software gestuurd kunnen worden. Dit verhoogt de snelheid van selecteren van materialen.

Dit (van oorsprong SAP) OCI 4.0 protocol is universeel. Iedere groothandel of leverancier die dit protocol ondersteunt, kan zo eenvoudig aansluiten op Select Online.

Voordelen webshopintegratie

Met Select Online selecteert u eenvoudig de materialen vanuit de webshop van de groothandel / leverancier. Met één druk op de knop zet u de bestelling in gang. Hierbij wordt rekening gehouden met de actuele kortingen en prijsafspraken die u met de leverancier heeft en zijn de prijzen altijd up-to-date. De order komt direct in het ERP-systeem te staan en wordt, afhankelijk van de autorisatie, direct of na goedkeuring van de leidinggevende, als order naar de leverancier verzonden.

De voordelen op een rijtje:
• Geen dubbele invoer meer of overtypwerk.
• Altijd actuele prijs-, voorraad- en assortiment-gegevens.
• Sluitend bestelproces met altijd correcte facturen.

Maakt u ook gebruik van de verdere mogelijkheden die Acto ondersteunt, zoals het ontvangen en verwerken van de digitale pakbonnen en facturen? Dan maakt u het plaatje compleet en profiteert u van alle voordelen die digitaliseren biedt!

Meer nieuws

Heinen & Hopman

Fors minder faalkosten bij Heinen & Hopman dankzij Acto’s ERP-software: ontdek hoe slimme optimalisaties hun projecten efficiënter en nauwkeuriger maken.

Lees meer

Low Code, AI en API’s – digitalisering in de installatiebranche

Ontdek hoe de installatiebranche transformeert met low-code, AI, en API’s. Profiteer van snelle softwareontwikkeling, en optimaliseer de samenwerking voor meer efficiëntie en lagere kosten. Lees meer!

Lees meer
offerteprogramma

5 keer sneller offertes opstellen en versturen met een offerteprogramma

Met een offerteprogramma kun je efficiënter, sneller en foutloos offertes opstellen en versturen. Hier zijn 5 manieren waarop je dit kunt doen.

Lees meer
software consultancy

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief

Door op ‘inschrijven’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux