Thinkwise levert low-code platform aan Acto

Softwareleverancier wil ‘erp-software voor de toekomst ontwikkelen’

Acto, softwareleverancier voor de installatie- en bouwbranche, gebruikt het low-code-platform van Thinkwise om de ‘erp-software van de toekomst te ontwikkelen’. Het bedrijf kiest voor deze nieuwe ontwikkelstrategie om een modelgedreven en toekomstvast fundament te leggen voor flexibel aanpasbare erp-software.

Volgens Willem Verhoef, mede-eigenaar en directeur van het bedrijf, waren de snel veranderende markt en toenemende digitalisering belangrijke redenen om met Thinkwise in zee te gaan. ‘Ik verwacht dat erp-systemen de komende vijf jaar evenveel gaan veranderen als in de afgelopen twintig jaar’, zegt hij.

‘Erp-systemen moeten flexibeler integreren met andere systemen, omgaan met gegevens vanuit sensortechnologie, ondersteuning bieden voor predictive maintenance en moeten ook nog gebruiksvriendelijk zijn. Dit vraagt om een nieuwe ontwikkelomgeving. Wij sloten daarom een partnership met Thinkwise om een next-generation erp-platform te realiseren, met veel functionele flexibiliteit, gebruiksgemak en mogelijkheden voor personalisatie.’

Partners

Thinkwise ontwikkelt met zijn low-code-ontwikkelplatform bedrijfssoftware voor klanten, maar levert het platform ook in toenemende mate aan partners als Acto. Volgens Robert van der Linden, medeoprichter en ceo van Thinkwise, maken steeds meer softwareleveranciers tegenwoordig de transitie naar low-code-ontwikkeling. ‘Softwareleveranciers hebben een terugkerend probleem, namelijk dat hun product in de loop der jaren technologisch veroudert en minder flexibel is aan te passen’, zegt Van der Linden. ‘De software moet dan opnieuw ontwikkeld worden. Dit probleem los je op met low-code-ontwikkeling. Je koppelt de technologie los van de functionaliteit en richt je vervolgens alleen nog op het ontwikkelen van functionele modellen en interfaces. Dit is een veel duurzamer en flexibeler ontwikkelmodel.’

‘Er zijn veel low-code development tools beschikbaar’, zegt Verhoef. ‘Het nadeel is dat die meestal alleen geschikt zijn voor frontend-applicaties, zoals apps. Thinkwise onderscheidt zich door ook de back-end te ondersteunen met een volledig beheerde ontwikkelomgeving voor zowel client, web als mobile. Thinkwise investeert ook samen met ons in nieuwe producten en het toetsen van nieuwe technologie, waaronder virtual reality en artificial intelligence. We kunnen nu vele malen sneller ontwikkelen, tegen aanzienlijk lagere kosten dan voorheen. Dat geeft zowel Acto als onze klanten een concurrentievoordeel.’

Acto is software- en organisatiespecialist voor de installatie, bouw- en infrabranche. Bij de onderneming werken zo’n honderd medewerkers. De onderneming is gevestigd in Amersfoort.

Thinkwise is erp-leverancier met de focus op een low-code softwareplatform. De onderneming heeft onder andere VDL, Vacansoleil en Antea Group. Het kantoor is gevestigd in Apeldoorn.

Bron: Computable.nl, tekst: Christel Tuin

Meer nieuws

Heinen & Hopman

Fors minder faalkosten bij Heinen & Hopman dankzij Acto’s ERP-software: ontdek hoe slimme optimalisaties hun projecten efficiënter en nauwkeuriger maken.

Lees meer

Low Code, AI en API’s – digitalisering in de installatiebranche

Ontdek hoe de installatiebranche transformeert met low-code, AI, en API’s. Profiteer van snelle softwareontwikkeling, en optimaliseer de samenwerking voor meer efficiëntie en lagere kosten. Lees meer!

Lees meer
offerteprogramma

5 keer sneller offertes opstellen en versturen met een offerteprogramma

Met een offerteprogramma kun je efficiënter, sneller en foutloos offertes opstellen en versturen. Hier zijn 5 manieren waarop je dit kunt doen.

Lees meer
software consultancy

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief

Door op ‘inschrijven’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux