Eerste reacties op Evo-release “Sneller, gebruiks­vriendelijk en veel intuïtiever!”

Afgelopen periode stond in het teken van de laatste toetsing van de Evo-release van ActoCalculatie. De eerste reacties zijn zeer positief. Het is sneller, gebruiksvriendelijker en veel intuïtiever. Alle deelnemers vonden probleemloos hun weg door de software en konden zonder nadere instructie een calculatie en bijbehorende offerte maken. Zoals een deelnemer het mooi verwoordde: “Het levert een flinke tijdsbesparing op, het calculeren gaat makkelijker en je hebt de software zo onder de knie.”

Reacties van onze klanten

Rob Vos, Databeheerder bij Croonwolter&dros

“Wat ik tijdens deze toetssessie gezien en ervaren heb, is dat de software makkelijk toegankelijk is geworden. Zeker ook zonder handleiding. Ik geef voor onze huidige oplossing instructie aan nieuwe medewerkers en daarbij merk je dat men toch moeite heeft om zich de software snel eigen te maken. Ik verwacht dat dat met deze nieuwe versie van ActoCalculatie veel sneller gaat. Alleen al de manier van zoeken, dat nu op een Google-achtige wijze gebeurt, sluit veel beter aan bij wat men vandaag de dag gewend is en verwacht. Ook van bedrijfssoftware. Het wijst zich allemaal net wat makkelijker dan in het verleden en is absoluut intuïtiever!”

Jeroen Scholten – calculator / engineer bij GUTS Installatietechniek

“Ik heb de toetssessie als zeer waardevol ervaren. Het was een leerzame en nuttige sessie, mooi om betrokken te worden bij deze ontwikkeling, zodat ik gevoel krijg bij welke richting het op gaat. En dat gaat zeker de goede kant op! De software is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook voor de meeste gebruikers herkenbaar. Dat zie je onder andere door de toepassing van een lint boven aan het scherm, wat iedereen wel kent van bijvoorbeeld Outlook en andere Windows-software. Natuurlijk zal het in het begin wel aanpassen zijn, maar dat is bij elke verandering. Dankzij de herkenbaarheid zal het voor de meeste gebruikers al snel vertrouwd aanvoelen en zij zullen er makkelijk en snel mee kunnen werken. Dit maakt de overstap van de huidige software veel makkelijker.
Ook op functioneel gebied zie ik diverse mooie ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de mogelijkheid van het van tevoren vastleggen van de uitgangspunten of aannames bij een calculatie. Belangrijke zaken die je  bij het opstellen van de offerte absoluut niet mag vergeten te benoemen. Al die informatie zet je nu in het systeem en komt daarna keurig op de offerte erbij te staan.”

Evo-release

Acto lanceert met ActoCalculatie de eerste oplossing binnen de Evo-release. Deze calculatie-tool maakt optimaal gebruik van de uitgebreide mogelijkheden van het nieuwe ontwikkelplatform van Acto. En op functioneel gebied wordt dit gecombineerd met de jarenlange ervaring die Acto heeft met calculatiesoftware voor installateurs en technische dienstverleners. “Tijdens het ontwikkelproces hebben we continu getoetst bij klanten, maar ook bij bedrijven die nog niet met onze software werken, of we met de ontwikkeling op het goede spoor zaten. En na deze laatste toetssessie kunnen wij met een tevreden en vooral trots gevoel zeggen dat we er klaar voor zijn!”, aldus William Zegers, directeur van Acto.

Calculaties maken zonder instructie

Tijdens deze laatste sessies lag de nadruk op gebruiksgemak en zelfredzaamheid van de gebruiker. Een aantal calculatie-experts uit een diversiteit aan bedrijven zijn uitgenodigd om zonder instructie en zonder kennis van de software een calculatie en offerte te maken aan de hand van een fictieve case. “Voor de zekerheid hadden we instructiemateriaal en een instructievideo achter de hand, maar geen van de toetsers heeft dit hoeven raadplegen. Dat zegt wel iets over de gebruiksvriendelijkheid van de software!”, aldus een tevreden Stefan Jongmans, business analyst bij Acto.

Input klanten van groot belang

Hoewel Acto al jarenlang ervaring heeft met het ontwikkelen van calculatie-software, is input vanuit de praktijk van groot belang. De eindgebruikers zijn immers degene die dagelijks calculeren en exact weten hoe dat proces verloopt. “Onze software moet hen daarbij optimaal kunnen ondersteunen en hun input wordt dan ook zeer gewaardeerd én direct verwerkt! Sterker nog, een groot aantal van de aandachtspunten die we tijdens deze toetssessie hebben gehoord kunnen we direct verwerken. Deze konden we tijdens de sneak preview, die we op 4 december jl. voor al onze klanten organiseerden, ook al laten zien!” Natuurlijk houdt het ontwikkelen van software nooit op en zal de ontwikkeling ook na de sneak preview en de officiële release datum van 1 februari 2019 gewoon doorgaan. “We blijven onze klanten hierbij betrekken en laten ze in de vorm van klankbordsessies periodiek meekijken en -denken in onze ontwikkeltrajecten.”

ActoCalculatie op basis van nieuwe ontwikkelstrategie

De Evo-release van de Acto-software en dus ook van ActoCalculatie, is gebaseerd op de nieuwe ontwikkelstrategie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het nieuwe ontwikkelplatform waarbij niet alle software geprogrammeerd hoeft te worden, maar gebruik wordt gemaakt van kant-en-klare bouwstenen. Dit levert een enorme versnelling van het ontwikkelproces op en biedt de klanten van Acto veel voordelen. Een daarvan is dat nieuwe oplossingen snel in gebruik genomen kunnen worden. De belangrijkste uitgangspunten bij het ontwikkelen van de nieuwe release zijn het zoveel mogelijk automatiseren en wegnemen van repeterende handelingen (de zogenaamde ‘no-hands filosofie’) en de focus op 100% online.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over ActoCalculatie?

Of direct een afspraak maken voor een demonstratie?

Neem contact met ons op!

Meer nieuws

ai

AI biedt kansen voor installatiebedrijven 

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) biedt ongekende mogelijkheden voor verschillende sectoren, waaronder de installatiebranche. Hoewel AI al sinds de …

Lees meer
software koppelingen

De toekomst van ERP: Een droom die werkelijkheid wordt 

In deze blog neemt William Zegers, algemeen directeur van Acto, jullie mee in de visie van Acto op ERP en …

Lees meer
Techniek Nederland

Techniek Nederland en Acto slaan handen ineen voor beheer van calculatietijdnormen

Techniek Nederland gaat de calculatietijdnormen beheren en onderhouden met behulp van de slimme software van Acto.

Lees meer
software consultancy

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief

Door op ‘inschrijven’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux