Per 1 januari 2019 wordt het lage btw-tarief van 6% naar 9% verhoogd. Mogelijk maakt u binnen de Acto-software ook gebruik van dit lage tarief. Om in 2019 de juiste btw te kunnen blijven berekenen, is het van belang dat deze wijziging van het tarief in de software wordt aangepast van 6% naar 9%.

Om binnen Acto gebruik te kunnen maken van het nieuwe percentage dienen de volgende acties uitgevoerd te worden:

  • Een nieuwe btw-code met 9% aanmaken in Bedrijfsconstanten (FIN013). Let op: Het is NIET de bedoeling dat de oude btw-code met percentage 6% gewijzigd wordt naar 9%.
  • De stamgegevens aanpassen, voor zover van toepassing. Bijvoorbeeld btw-code in Bedrijfsgegevens (FIN010) en specificatie journalisering btw in Standaard rekeningen (FIN011).
  • Om alle lopende gegevens, gekoppeld aan de omzetbelasting 6%, te converteren naar 9% kan men gebruik maken van de speciale conversietool voor btw-codes. Gezien de technische voorbereiding dient deze conversie door een consultant begeleid te worden.

Wilt u gebruikmaken van de conversietool? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak om de werkzaamheden uit te voerenMeer informatie over de btw-wijziging vindt u op de website van de belastingdienst.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux