Wijziging btw-tarief van 6% naar 9%

Per 1 januari 2019 wordt het lage btw-tarief van 6% naar 9% verhoogd. Mogelijk maakt u binnen de Acto-software ook gebruik van dit lage tarief. Om in 2019 de juiste btw te kunnen blijven berekenen, is het van belang dat deze wijziging van het tarief in de software wordt aangepast van 6% naar 9%.

Om binnen Acto gebruik te kunnen maken van het nieuwe percentage dienen de volgende acties uitgevoerd te worden:

  • Een nieuwe btw-code met 9% aanmaken in Bedrijfsconstanten (FIN013). Let op: Het is NIET de bedoeling dat de oude btw-code met percentage 6% gewijzigd wordt naar 9%.
  • De stamgegevens aanpassen, voor zover van toepassing. Bijvoorbeeld btw-code in Bedrijfsgegevens (FIN010) en specificatie journalisering btw in Standaard rekeningen (FIN011).
  • Om alle lopende gegevens, gekoppeld aan de omzetbelasting 6%, te converteren naar 9% kan men gebruik maken van de speciale conversietool voor btw-codes. Gezien de technische voorbereiding dient deze conversie door een consultant begeleid te worden.

Wilt u gebruikmaken van de conversietool? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak om de werkzaamheden uit te voerenMeer informatie over de btw-wijziging vindt u op de website van de belastingdienst.

Meer nieuws

Event Acto

Event | Digitalisering in de installatiebranche | 29 mei

Wil jij in een ochtend je kennis en netwerk uitbreiden? Kom dan naar het event over digitalisering in de installatiebranche …

Lees meer
Schouten Techniek

Schouten Techniek

Ontdek hoe Schouten Techniek met de ERP-software van Acto de efficiëntie verhoogde door digitalisering van werkprocessen. De voordelen: een verbeterd inzicht, gestroomlijnde processen en klaar voor verdere optimalisatie.

Lees meer
online software

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. De calculaties hiervoor maken zij met ActoCalculatie.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux