ActoCalculatie 

MEER CALCULATIES IN MINDER TIJD

Met de calculatie software van Acto maak je van elke aanvraag een heldere en scherpe aanbieding.

Z

Altijd correcte calculaties

Z

Gedetailleerd inzicht in de kostprijs en marge

Z

Slim calculeren met recepten en moederbegrotingen

Z

Realtime prijs- en artikelinformatie

Samengestelde toeslag ActoCalculatie

FOUTLOOS CALCULEREN MET DE JUISTE MARGE

Met ActoCalculatie maak je op elk gewenst moment een commerciële (open) begroting en offerte. Je hebt altijd gedetailleerd inzicht in de kostprijs en de marge van je calculatie (verkoopprijs). De software maakt het je hierbij heel gemakkelijk.

Met ActoCalculatie beschik je over een uitgebreide set aan functionaliteiten waarmee je voor elk calculatievraagstuk een passende oplossing in handen hebt. De software is speciaal ontwikkeld voor installateurs, technisch dienstverleners, en ingenieurs- en adviesbureaus.

ONLINE CALCULATIE SOFTWARE VOOR DE INSTALLATIEBRANCHE

Koppeling met 2BA
logo-techniek-nederland
Logo ketenstandaard
logo Stabu
logo NL SfB

WAAROM CALCULEREN MET ACTO?

De beste calculatie-oplossing voor het calculeren van technische installaties

Acto heeft 40 jaar ervaring in de installatiebranche én in het ontwikkelen van bedrijfssoftware. We zijn specialist als het gaat om calculatiesoftware. We kennen en begrijpen uitdagingen en wensen van de installateur als geen ander, waardoor onze software aansluit aan bij jouw manier van werken.

Met ActoCalculatie ben je verzekerd van:

✔ Scherpe calculaties
✔ Veilig en betrouwbare online software
✔ Meer calculaties in minder tijd
✔ Zeer gebruiksvriendelijke software
✔ Gebaseerd op jarenlange branchekennis
✔ 100% compatibel met branchestandaarden

200212-bim-integratie-1000x1000-1-194x194

DEZE BEDRIJVEN WERKEN AL MET ACTOCALCULATIE

Logo Equans
Logo Ennatuurlijk
Logo ketenstandaard
Logo Convoi
Logo Breijer

Registreer en volg al je aanvragen en offertes

Met ActoCalculatie kun je alle binnenkomende offerteaanvragen van klanten snel en eenvoudig registreren en opvolgen. Hierdoor heb je altijd inzicht in nieuwe, lopende en afgehandelde aanvragen binnen jouw organisatie. Ook helpt ActoCalculatie met het beoordelen van de offerteaanvragen door het vastleggen van concurrenten, kansen & risico’s en kenmerken bij een aanvraag. Zo ben je beter in staat een beslissing te nemen over de hoeveelheid tijd en capaciteit die je aan een aanvraag wilt besteden.

Met de geïntegreerde CRM-functionaliteit beheer je je relaties optimaal. Of dit nu klanten, leveranciers of collega’s zijn. Leg relaties eenmalig vast en gebruik deze door de gehele applicatie. Voor nog meer inzicht verrijk je relatieprofielen door het toevoegen van eigenschappen zoals interesses en actuele ontwikkelingen. Ook kan je de diverse social media profielen koppelen aan de relatie.

 

Overzicht-aanvragen ActoCalculatie
Overzicht-aanvragen ActoCalculatie

Behoud overzicht en mis geen enkele deadline

Mis geen belangrijke deadlines meer tijdens aanvragen of aanbestedingen en ondersteun de planning door acties toe te wijzen aan jezelf of collega’s. Krijg grip op werkzaamheden die aandacht vereisen door taken uit te zetten op de gebieden waar actie noodzakelijk is voor de voortgang. Hierbij kun je zelf eenvoudig verschillende typen acties met drag-&-drop koppelen aan een proces. De software toont je vervolgens automatisch een overzicht van de opgegeven momenten, zoals het opvragen van documenten, het accorderen van een offerte of het indienen ervan. De verschillende documenten die behoren bij de calculatie worden centraal vastgelegd waardoor je deze op ieder gewenst moment kunt inzien of bijvoorbeeld kunt koppelen aan een offerte

 

Snel calculaties specificeren

Ervaar de kracht van de nieuwste generatie calculatie-software voor jouw kostprijsberekeningen en begrotingen. Calculeer volgens de methoden inkoopprijs plus opslag of brutoprijs minus condities. Creëer in het flexibele en dynamisch specificatieblad het gewenste overzicht, door kolommen te herschikken of gebruik te maken van standaard views. Kopieer één of meerdere regels binnen dezelfde calculatie of vanuit een andere offerte.

Breng structuur in de specificatieregels door deze door middel van drag-&-drop te koppelen aan een eigen of voorgedefinieerde calculatiestructuur. U kunt kiezen voor een eigen hiërarchische indeling maar je kunt ook gebruik maken van de standaard besteksystemen, zoals NL-SfB en STABU. Hierdoor calculeer je op eenvoudige wijze complexere aanvragen, zoals een serie woonhuizen met verschillende typen woningen of een utiliteitsgebouw met meerdere verdiepingen en zijn de (sub)totalen altijd inzichtelijk.

 

Gebruik-van-online-artikelbestanden-2BA
Prijslijsten en structuren

Maak gebruik van sjablonen en prijslijsten

Gebruik van sjablonen bibliotheek
Calculeer nog sneller door het gebruik van sjablonen tijdens het specificeren. Wil je veelgebruikte regels niet continu opnieuw calculeren? Sla deze dan op als sjabloon en creëer je persoonlijke set aan voorgedefinieerde specificatieregels.

Prijslijsten
Prijslijsten kunnen, indien gewenst, op verschillende niveaus worden vastgelegd. Zo zorg je ervoor dat je voor elke situatie met de juiste verkoopprijzen en -condities rekent. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met een prijspeil te rekenen. Bijvoorbeeld omdat je met de klant hebt afgesproken dat er gerekend wordt met de prijzen van vorig jaar.

ERVAAR DE MOGELIJKHEDEN VAN ACTOCALCULATIE ZELF

Vraag vrijblijvend een proefaccount aan en probeer de software 30 dagen gratis.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werken met online artikelen en normtijden

Het specificeren doe je met behulp van de naadloze integratie met 2BA en/ of de koppeling met de webshops van de groothandels en leveranciers. Hierbij maken we gebruik van snelle webservices. Hierdoor kun je direct online artikelen en normtijden selecteren op basis van real-time data, die je op ieder gewenst moment kunt actualiseren.

Bekijk hier het overzicht van de aangesloten webshops.

Voor het gebruik van de 2BA functionaliteit heb je een 2BA-account nodig. Heb je die nog niet? Op de website van www.2ba.nl regel je heel gemakkelijk een account. Voor de koppeling met de webshops van groothandels en leveranciers is in de meeste gevallen je debiteurnummer voldoende.

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf (eigen) middelen zoals artikelen, producten, diensten, materieel of arbeid te beheren. Ons model is volledig gebaseerd op de ETIM classificatiestructuur en INSBOU/ DICO. Tenslotte bieden wij je ook alle vrijheid om ad hoc vrije middelen en ondersteunende teksten te gebruiken in de specificatie.

 

logo 2BA en Ketenstandaard
Standaard offerte lay-outs

Standaard offerte lay-outs

Kies uit standaard lay-outs zodat je snel en gemakkelijk offertes kunt versturen. Maak gebruik van een van de begeleidende offertetekst-sjablonen. Deze wordt automatisch aangevuld met de benodigde informatie vanuit de calculatie. Voor extra flexibiliteit kun je in het afdrukvoorbeeld eventueel nog wijzigingen en aanvullingen aanbrengen. Daarna is het slechts een druk op de knop om de complete offerte in de e-mailbox van de opdrachtgever af te laten leveren.

Dashboard: maak gebruik van slimme inzichten

Maak met de handige analyse tool slim gebruik van de data in de software. Het calculatie-dashboard geeft je een visueel overzicht van jouw calculatie: de verhouding arbeid en materiaal, eigen en uitbesteed werk, directe en indirecte kosten. Ook geeft het inzicht in de meest gebruikte artikelklassen en het gemiddelde uurloon per discipline.

 

calculatie dashboard
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux