5 redenen waarom je toe bent aan nieuwe ERP-software

Een goed functionerend ERP-systeem is cruciaal voor het succes van elk bedrijf. Maar hoe weet je wanneer het tijd is om te upgraden naar nieuwe software? Ontdek in onze blog de vijf belangrijkste redenen waarom jouw bedrijf toe is aan een nieuw, innovatief ERP-systeem. Van inefficiënte software tot groeiende bedrijfsbehoeften, wij laten je zien waarom het investeren in een nieuw ERP-systeem de beste beslissing is voor de toekomst van jouw bedrijf.

5 redenen waarom je toe bent aan een nieuw ERP-systeem:

1. Je huidige software werkt niet lekker en kost veel tijd.
2. Je huidige software is moeilijk aan te passen en belemmert je groei.
3. Je huidige software ontwikkelt niet snel genoeg mee met de ontwikkelingen in de markt.
4. Je huidige software voldoet niet meer aan de veiligheidseisen van deze tijd.
5. Je huidige software koppelt niet met andere systemen of alleen via dure maatwerkkoppelingen.

 

1. Je huidige ERP-software werkt niet lekker en kost veel tijd

ERP-software staat synoniem voor log, traag en moeilijk. Iedereen die met oudere ERP-software werkt herkent ongetwijfeld de frustratie van de vele velden en verschillende schermen, veel klikken en lang wachten op reactie van de software. Reken eens uit hoeveel tijd gemiddeld verloren gaat door deze inefficiënte manier van werken, tijd, die je zeker in deze tijden van personeelsschaarste, veel slimmer kunt inzetten. Als je blijft werken met verouderde software profiteer je niet optimaal van nieuwe technologie en nieuwe functionaliteit.

2. Je huidige ERP-systeem belemmert je (groei-)ambities

Als je bedrijf groeit, is het belangrijk dat je ERP-systeem met je mee kan groeien. Je wilt niet vastzitten in oude processen en inefficiënte werkwijzes die deze groei belemmeren. Nieuwe medewerkers wil je snel kunnen on-boarden, zodat zij gemakkelijk hun weg weten te vinden in de software. Maar je hebt ook meer en nieuwe functionaliteit nodig. Ook daarmee wil je snel aan de slag. Het liefst heb je ook nog een softwareleverancier die met je meedenkt en waar jouw ideeën over nieuwe functionaliteit gehoord worden en meegenomen bij de ontwikkeling. Als je huidige ERP-systeem en leverancier niet meer aan deze eisen van je groeiende bedrijf kunnen voldoen, kan dit je groei belemmeren.

3. Je huidige ERP-software ontwikkelt niet snel genoeg mee met de ontwikkelingen in de markt

Bedrijfsprocessen veranderen continu, of het nu gaat om groei of nieuwe inzichten. Het is daarom essentieel dat jouw software net zo flexibel is als jouw bedrijf. Oudere ERP-software is vaak te complex en kan niet snel genoeg aanpassingen aanbrengen om concurrerend te blijven in een steeds veranderende markt. Maar met moderne ERP-software profiteer je van de nieuwste technologieën en kun je jouw bedrijfsprocessen verbeteren. Van het integreren van online technologieën tot het snel inspelen op veranderende marktbehoeften, moderne ERP-software biedt de flexibiliteit die je nodig hebt om succesvol te blijven.

4. Je huidige ERP-systeem voldoet niet meer aan de veiligheidseisen van deze tijd

Je zult niet het eerste installatiebedrijf zijn dat ten prooi valt aan een datahack, denk vooral dus niet ‘dat overkomt mij niet’! Het is essentieel dat je ERP-systeem veilig is en voldoet aan de nieuwste veiligheidsstandaarden. Nieuwe ERP-software biedt betere beveiligingsprotocollen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het verliezen van gevoelige gegevens en reputatieschade. Kijk daarnaast ook of je softwareleverancier voldoet aan de eisen rondom veiligheid en over de juiste keurmerken beschikt, zoals ISAE 3402. Hiermee kun je erop vertrouwen dat jouw leverancier zijn zaken rondom dataveiligheid op orde heeft.

5. Je huidige ERP-software koppelt niet met andere systemen of alleen via dure maatwerkkoppelingen

In de bouw- en installatiewereld vervagen de grenzen tussen bedrijven en werkzaamheden steeds meer. Samenwerking binnen de bouwkolom wordt steeds belangrijker en digitaler. Als jouw huidige systeem deze processen niet kan integreren, loop je vast met handmatige processen en dubbele invoer van gegevens. Dit is niet alleen tijdrovend, maar ook zeer foutgevoelig. Bovendien is het koppelen van apps en andere systemen onmogelijk met verouderde ERP-systemen, tenzij je dure maatwerkkoppelingen laat bouwen. Met moderne ERP-software kun je verschillende systemen en software naadloos integreren dankzij universele koppelingen en API’s. Zo ben je verzekerd van een soepele, foutloze en geautomatiseerde workflow die je tijd, geld en zorgen bespaart.

Toe aan nieuwe software? Ontdek de mogelijkheden van ActoBusiness

  • Met ActoBusiness werk je vanuit 1 scherm en heb je alle informatie die je nodig hebt binnen 1 klik in beeld.
  • De workflow is logisch en efficiënt opgebouwd, zodat ook nieuwe medewerkers direct met de software aan de slag kunnen.
  • De software is modulair opgebouwd en kan je heel gemakkelijk opschalen of, indien nodig, ook weer afschalen. Je betaalt alleen voor wat gebruikt. En omdat je maandelijks kunt opzeggen zit je nergens aan vast.
  • ActoBusiness in een standaardoplossing die speciaal is ontwikkeld voor installatiebedrijven en biedt jou dus alle functionaliteit die jij en je organisatie nodig hebben.
Folder ActoBusiness

Meer weten over ActoBusiness?

Download nu de folder

Vul onderstaand je e-mailadres in en je ontvangt de folder direct in je mailbox!

Door op 'download folder' te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze E-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Meer nieuws

Klantcase CBRE Acto

Zo heeft CBRE de foutmarge aanzienlijk laten dalen

Ontdek hoe CBRE de foutmarge flink heeft kunnen reduceren dankzij calculatiesoftware van Acto. ‘De snelheid en accuratesse zijn geweldig!’

Lees meer

Vacature: Senior Accountmanager

Wij zoeken een resultaatgerichte accountmanager met een passie voor SaaS-implementaties. Bouw mee aan onze groeiende klantenkring, solliciteer direct!

Lees meer
onderhoudsmanagement systeem

Objectgestuurd ERP voor maximaal resultaat

Richard Stoffer, de commercieel directeur van Risto Regeltechniek, deelt zijn ervaring over de keuze en implementatie van ActoBusiness ERP.

Lees meer
online software

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Download onze ActoBusiness folder

Door op ‘download folder’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux