Bent u al klaar voor e-facturatie via UBL?

De software van Acto is vanaf heden UBL-Ready gecertificeerd, zodat u facturen kunt versturen die voldoen aan de UBL-standaard. UBL is de afkorting van Universal Business Language, de wereldwijde standaardtaal voor e-facturatie. Er wordt steeds vaker gevraagd om elektronische facturen en een aantal (grote) opdrachtgevers, zoals de overheid, hebben zelfs per 1 januari 2017 elektronisch factureren als eis gesteld bij nieuwe contracten. Hierbij is het e-mailen van een factuur in pdf niet meer voldoende, maar moet de factuur in UBL-formaat worden aangeleverd. De software van Acto ondersteunt vanaf nu ook het UBL-formaat.
Pdf niet meer voldoende
Bedrijven die voor Rijksopdrachtgevers werken, zoals Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf en de ministeries, moeten hun facturen elektronisch indienen. Het gaat om een gestructureerd XML bericht in het UBL-formaat, verzonden via een beveiligd kanaal. Een e-mail met een factuur in pdf formaat als bijlage, wordt niet meer geaccepteerd.
downloadUBL en INSBOU
Acto houdt zich al jaren bezig met papierloos factureren (via pdf) en e-facturering en volgt daarin de ontwikkelingen op de voet. Voor elektronisch factureren zijn er op dit moment 2 standaard berichtformaten beschikbaar:
• Ketenstandaard versie INSBOU003 en INSBOU004
• Standaard versie UBL
INSBOU is de standaard vanuit de bouw- en installatiebranche, het UBL formaat wordt o.a. door de overheid voorgeschreven.
Voordelen elektronisch factureren
Elektronisch factureren bespaart u een hoop tijd. Zowel aan de kant van de opdrachtnemer als aan de kant van de opdrachtgever. Er hoeven immers geen extra handelingen meer te worden verricht voor printen, facturen in enveloppen stoppen en inboeken. Met elektronisch factureren ‘schiet’ je de factuur direct in de administratie van uw debiteur. De elektronisch factuur kan ook naar een speciale portaal worden geüpload waar de opdrachtgever deze met één druk op de knop ophaalt en automatisch verwerkt in zijn systeem.
Uit onderzoek van Deloitte is gebleken dat als Nederland versneld overstapt op e-factureren, bedrijven op termijn jaarlijks 1,2 miljard euro besparen.
Meer informatie?
Neem contact op met uw accountmanager of consultant of neem contact met ons  op via het contactformulier!
 

Meer klantcases

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. Die warmte komt bij hun klanten uit de buurt en loopt door maar liefst 2641 kilometer leidingen.

Lees meer

Total Klima

TotalKlima heeft duizenden serviceopdrachten per jaar en doet dat nu geautomatiseerd met de software van Acto. Dat scheelt tijd, geld, werkt veel fijner.

Lees meer
Scheer & Foppen

Scheer & Foppen

Bij Scheer & Foppen Installatietechniek werken alle monteurs met tablets en zijn de werkbonnen vrijwel volledig gedigitaliseerd.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux