Veertig jaar klimaattechniek bij Schilt

Schilt viert op 1 december 2016 haar 40-jarig jubileum, een mooie prestatie waar zeker even bij stilgestaan mag worden. Het bedrijf uit Meerkerk is al zo’n 10 jaar enthousiaste gebruiker van onze software en als Acto zijn we trots op het feit dat we bedrijven als Schilt tot onze klanten mogen rekenen. We willen de directie en medewerkers van Schilt van harte feliciteren!
Hieronder een artikel over het jubileum, overgenomen van de site van Schilt.
Het jaar 2016 belooft een bijzonder jaar te worden voor Schilt. Het Meerkerkse bedrijf is precies veertig jaar gespecialiseerd in luchttechnische oplossingen. Daarnaast wordt het bedrijfspand uitgebreid en maakt het bedrijf de omslag van sec luchtkanalen-leverancier naar luchtkanalen­installateur. “We ontzorgen de opdrachtgever, doordat wij het hele pakket aanleveren en monteren bij zowel bedrijven als particulieren”, aldus commercieel marketing manager Leo ‘t Jong.
De oorsprong van Schilt ligt in 1976, toen Adri Schilt de stoute schoenen aantrok, zijn baan opzegde en een eigen adviesbureau in de luchtkanalen­branche oprichtte. In veertig jaar tijd maakte het bedrijf een flinke groei door. Anno 2016 bestaat Schilt uit drie werkmaatschappijen: Schilt Airconditioning BV, Schilt Luchtkanalen BV en Schilt Luchttechniek BV, die ruim honderd medewerkers van een baan voorzien. “Met deze werkmaatschappijen kunnen we een compleet energiezuinig, geluidsarm en veilig binnen­­klimaat­pakket voor de installateur verzorgen”, zegt ‘t Jong. Van ziekenhuizen tot kantoorgebouwen of sportcomplexen: het Meerkerkse bedrijf heeft al vele projecten door heel Nederland tot een goed einde weten te brengen. “We hebben de kennis, kunde en flexibiliteit om zowel kleine als grote projecten professioneel aan te pakken.”
Transitiefase
Op dit moment bevindt het bedrijf zich in de transitiefase van sec luchtkanalen­leverancier naar luchtkanaleninstallateur. “Als betrokken en servicegericht bedrijf denken we graag met de opdrachtgever mee over de best passende oplossing. Dat geldt voor het hele traject: van advies en ontwerp tot realisatie.” Om het bedrijf naar een hoger niveau te brengen, dienen de bouwpartners nog intensiever samen te werken. Om hier gehoor aan te geven, is het bedrijf enige tijd geleden met een BIM-implementatie gestart. “Als elke bouwpartner met het BIM-model werkt, worden fouten vooraf gesignaleerd. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten”, licht ‘t Jong toe. Met het oog op de toekomst staat het bedrijfspand aan de Energieweg tijdelijk in de steigers. Bovenop de begane grond wordt een extra verdieping gebouwd, waar de tekenaars, engineers, werkvoorbereiders en projectleiders van Schilt Luchtkanalen BV in februari hun intrek nemen. “Hoewel we binnen onze branche in de top vijf staan, zetten we in op groei. Het pand wordt uitgebreid met 550 m2. Daarnaast verbouwen we de begane grond en pakken we de hele kanaalbeheersing in het pand aan. We verhogen de luchttoevoer, waardoor er meer verse lucht naar binnen stroomt. Daar zijn we tenslotte experts in”, lacht ‘t Jong. Als de verbouwing achter de rug is, staat er in het voorjaar een jubileumfeest op de planning. “We pakken groots uit met een feesttent, muziek en een complete entourage aan hapjes en drankjes. We mogen trots zijn op ons veertigjarig bestaan”, sluit ‘t Jong af.
Bron: http://www.schilt-meerkerk.nl/gorinchem-in-business/

Meer nieuws

ai

AI biedt kansen voor installatiebedrijven 

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) biedt ongekende mogelijkheden voor verschillende sectoren, waaronder de installatiebranche. Hoewel AI al sinds de …

Lees meer
software koppelingen

De toekomst van ERP: Een droom die werkelijkheid wordt 

In deze blog neemt William Zegers, algemeen directeur van Acto, jullie mee in de visie van Acto op ERP en …

Lees meer
Techniek Nederland

Techniek Nederland en Acto slaan handen ineen voor beheer van calculatietijdnormen

Techniek Nederland gaat de calculatietijdnormen beheren en onderhouden met behulp van de slimme software van Acto.

Lees meer
software consultancy

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief

Door op ‘inschrijven’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux