Ketenstandaard heeft onlangs een convenant opgesteld dat door een groot aantal softwarepartners is ondertekend. De aanleiding hiervoor is de publicatie van de nieuwste versie van de SALES standaard, de SALES005. Hans Pronk (productmanager) ondertekende namens Acto Informatisering het convenant. Hiermee spreekt Acto de intentie uit om de berichten binnen de softwarepakketten te laten voldoen aan de SALES005 standaard.

Door het ondertekenen van het convenant doet Acto de toezegging dat op 1 januari 2020 de berichten binnen de software voldoen aan de SALES005. Daarnaast is in het convenant opgenomen dat Acto de klanten zal stimuleren om de Messageservice 3.1 te gebruiken voor veiligheid en privacy (AVG).De ondertekening van dit convenant is voor ons niet meer dan logisch. Onze software is op dit moment al helemaal aangepast om met SALES005 en de Messageservice 3.1 te kunnen werken. Ook in onze nieuwste calculatiesoftware gebruiken we de SALES standaard voor artikel- en handelsinformatie.” – Hans Pronk.

De rol van Ketenstandaard is het faciliteren van zowel de softwarepartij als de gebruiker bij de implementatie en gebruik van de software. Ketenstandaard zet ook in op het gebruik van de Messageservice en andere tools die de kwaliteiten van berichten verhogen. Alle partijen die het convenant hebben ondertekend, zullen samen met Ketenstandaard de handen in elkaar slaan om de gehele bouw- infra en onderhoudsmarkt digitaal te laten communiceren met de SALES005 en de Messageservice 3.1.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux