Calculatieprogramma installatietechniek: maak gebruik van online informatie

Calculatieprogrammas voor de bouw- en installatiebranche bestaan al decennia lang. Honderden, zo niet duizenden, calculatoren en werkvoorbereiders maken hier dagelijks gebruik van. Dit om de kosten van diverse nieuwbouw- of verbouw projecten en onderhoudscontracten zo nauwkeurig mogelijk te berekenen. Er is in al die jaren echter wel het nodige veranderd. Software is vele malen sneller en slimmer geworden en met de komst van het internet ook overal bereikbaar. Daarbij komt dat veel informatie nu online beschikbaar is, denk hierbij aan productinformatie, prijzen en calculatie tijdnormen. Belangrijke ingrediënten om een goede en betrouwbare calculatie te maken. Én doordat veel van deze informatie nu online beschikbaar is, neemt de noodzaak af om deze informatie zelf te verzamelen en actueel te houden. Dit zal veel organisaties een flinke besparing opleveren.

ActoCalculatie 100% online

Naast het feit dat ActoCalculatie zelf een online applicatie is, maakt het ook gebruik van een schat aan online informatie. Met maar één doel: sneller en betrouwbare offertes maken! Maar van welke online informatie maakt ActoCalculatie dan gebruik? In deze blog laten we u kennismaken met de verschillende online informatiebronnen waar ActoCalculatie gebruik van maakt.

Koppeling met 2BA

Koppeling met 2BA

2BA houdt zich bezig met het onderhouden, beheren en exploiteren van artikelbestanden voor de verschillende sectoren uit de installatiebranche. De online database van 2BA (Unifeed genaamd)  bevat alle relevante informatie van ruim 3,7 miljoen producten van meer dan 1.000 fabrikanten en 150 groothandels. Via een directe verbinding (webservice) is deze informatie volledig beschikbaar in ActoCalculatie. Daarbij biedt 2BA een aantal handige en slimme zoekfuncties om snel de gewenste producten of artikelen te selecteren en over te nemen naar de calculatie. Én mocht in de tussentijd de prijs van het geselecteerde artikel zijn gewijzigd, dan bied ActoCalculatie de mogelijkheid om met een druk op de knop de prijzen in de calculatie bij te werken. Hierdoor verstuurt u de offerte altijd met de meeste actuele prijzen aan uw opdrachtgever.

Koppeling met webshop van groothandels en leveranciers

Naast de integratie met de online database van 2BA is het ook mogelijk rechtstreeks gebruik te maken van de prijs- en artikel informatie in de webshop van de groothandel. Een groot aantal partijen is inmiddels verbonden met ActoCalculatie, zoals: Technische Unie, Rexel, Oosterberg en Jongeneel. De lijst met aangesloten groothandels groeit nog steeds.

Online calculatietijdnormen

In een eerder artikel wordt het gebruik van de online calculatie tijdnormen al uitgelegd. Ook dit maakt integraal onderdeel uit van de online informatie-voorziening binnen ActoCalculatie. Door gebruik te maken van de online calculatie tijdnormen, opgesteld door Techniek Nederland, beschikt de calculator over de meest actuele ervaringstijden die dankzij de kennis en ervaring van vooraanstaande installatiebedrijven tot stand zijn gekomen.

Koppeling met Kamer van Koophandel

Gemak dient de mens! Dat is het motto van de Kamer van Koophandel bij het aanbieden van de zogenaamde KvK API. Door deze API (een software interface die het mogelijk maakt dat twee applicatie met elkaar kunnen communiceren) te integreren in ActoCalculatie wordt voorkomen dat gegevens van klanten moeten worden opgezocht, gecontroleerd en overgetypt. Denk aan naamgeving, adressen en andere relevante informatie welke u wilt gebruiken bij het opmaken van een professionele offerte.

Kortom: we leven in een tijd dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Dat biedt een enorme schat aan online informatie! Door deze informatie beschikbaar te maken in de software laat Acto haar klanten continue profiteren van de voordelen die dit biedt.

Heeft u dit geïnspireerd en wilt u meer weten over Acto en onze oplossingen? Of ziet u nieuwe mogelijkheden die u graag eens met ons wilt bespreken? Neem dan contact met ons op.

Meer nieuws

Event Acto

Event | Digitalisering in de installatiebranche | 29 mei

Wil jij in een ochtend je kennis en netwerk uitbreiden? Kom dan naar het event over digitalisering in de installatiebranche …

Lees meer
Schouten Techniek

Schouten Techniek

Ontdek hoe Schouten Techniek met de ERP-software van Acto de efficiëntie verhoogde door digitalisering van werkprocessen. De voordelen: een verbeterd inzicht, gestroomlijnde processen en klaar voor verdere optimalisatie.

Lees meer
online software

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. De calculaties hiervoor maken zij met ActoCalculatie.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux