Klimaatservice Holland

In het voorjaar van 2022 is Klimaatservice Holland gestart met de zoektocht naar een nieuw ERP-systeem om bedrijfsbreed te kunnen implementeren. De toenmalige software liep tegen de grenzen aan en was aan vervanging toe. Daarnaast sloot het platform niet aan bij de groeiambities van Klimaatservice Holland op gebied van digitalisering.

Logo Klimaatservice Holland

Over Klimaatservice Holland B.V.
Klimaatservice Holland is, met ongeveer 280 medewerkers, een landelijk opererende installatiespecialist. De expertise strekt zich uit over de verschillende sectoren, zoals industrie, utiliteitsbouw, woningbouw en scheepsbouw. Of het nu gaat om nieuwbouw of technisch beheer, bij alle activiteiten staat de klanttevredenheid centraal wat essentieel is voor een duurzame samenwerking.
Lees meer over Klimaatservice Holland B.V. op hun website.

Uitdagingen in het selectieproces

In het selectieproces werden aanvankelijk zeven softwareleveranciers uitgenodigd voor een kennismaking. Arjan Hobo, directeur algemene zaken bij Klimaatservice Holland, legt uit: “We hebben de verschillende partijen uitgenodigd voor een softwaredemonstratie en om uitleg te geven over hun werkwijze voor, tijdens en na de implementatie.” Acto maakte tijdens deze presentatie een goede indruk door zich goed in te leven in de specifieke uitdagingen en processen van Klimaatservice. “Hoewel Acto een solide presentatie gaf, zagen we ook dat hun, toentertijd nieuwe software, ActoBusiness, op sommige functionele aspecten nog tekortschoot voor onze behoeften.” Op basis van deze inzichten ging Klimaatservice aanvankelijk het selectietraject verder in zonder Acto.

Alsnog op de shortlist

“Natuurlijk vonden we dat heel jammer en we waren dan ook aangenaam verrast dat na verloop van tijd, ik denk een half jaar later, Klimaatservice Holland weer contact met ons opnam. Zij hadden de door hun gewenste functionaliteit en flexibiliteit ook bij de andere leveranciers onvoldoende teruggezien”, aldus Rob Elders, Key accountmanager bij Acto. Tijdens de presentatie van Acto was Klimaatservice Holland wél onder de indruk geraakt van de eerst ontwikkelde modules van ActoBusiness en zag de voordelen en mogelijkheden van het nieuwe platform. “Mede dankzij de branchekennis en de prettige manier van samenwerken hebben we besloten om Acto alsnog op de shortlist te zetten”, vult Arjan Hobo aan. Hierna volgde diverse verdiepende sessies met de overgebleven leveranciers, waarna de keus uiteindelijk op Acto viel.

Klimaatservice Holland

Elk nadeel heeft zijn voordeel

“De manier waarop Acto omgaat met klantwensen en in samenspraak ontwikkelt met haar klanten sprak ons enorm aan “, vertelt Arjan Hobo. “Door deel te nemen aan de expertgroepen en in ontwikkeltrajecten samen op te trekken met de consultants van Acto, hebben wij de mogelijkheid om mee te denken over nieuwe functionaliteit in de software. Zo gaat een eerder nadeel, het missen van functionaliteit, ons nu toch heel veel voordeel opleveren! Ook de look & feel van het pakket was goed. De opbouw is intuïtief en de 360° view geeft overal vandaan goed overzicht. Tot slot sprak ons de degelijke onderlegger Thinkwise aan, welke een solide maar toch flexibele basis vormt voor het pakket evenals de open data koppelingen.”

Keuze voor ActoBusiness = keuze voor partnerschap

Bij Klimaatservice Holland staat partnerschap hoog in het vaandel. Het installatiebedrijf wordt door hun opdrachtgevers niet alleen gekozen vanwege hun technische kennis en innovatiekracht, maar ook vanwege hun manier van werken. “We streven ernaar onze klanten volledig te ontzorgen en leggen daarbij sterk de nadruk op samenwerking, waardoor het begrip partnerschap een vanzelfsprekendheid is binnen onze organisatie,” zegt Arjan Hobo. “De manier waarop Acto met haar klanten omgaat, vertoont eigenlijk veel overeenkomsten met onze manier van werken. Dat verklaart denk ik ook de goede klik die we met Acto hebben.” De klik, maar uiteraard ook de software, leidde bij Klimaatservice Holland tot de definitieve keuze voor Acto en ActoBusiness. “We gaan de komende periode samen optrekken om te komen tot een mooie oplossing waarmee onze organisatie grote stappen gaat maken op het gebied van digitalisering en waardoor we klaar zijn voor de toekomst.”

Door te kiezen voor ActoBusiness en het implementeren van een nieuw ERP-systeem, wil Klimaatservice Holland de operationele efficiëntie verbeteren, zodat ze zich volledig kunnen focussen op de klanttevredenheid.

Wil je meer weten over ActoBusiness ERP software? Lees dan meer via onderstaande knop.

Meer nieuws

Klantcase CBRE Acto

Zo heeft CBRE de foutmarge aanzienlijk laten dalen

Ontdek hoe CBRE de foutmarge flink heeft kunnen reduceren dankzij calculatiesoftware van Acto. ‘De snelheid en accuratesse zijn geweldig!’

Lees meer

Vacature: Senior Accountmanager

Wij zoeken een resultaatgerichte accountmanager met een passie voor SaaS-implementaties. Bouw mee aan onze groeiende klantenkring, solliciteer direct!

Lees meer
onderhoudsmanagement systeem

Objectgestuurd ERP voor maximaal resultaat

Richard Stoffer, de commercieel directeur van Risto Regeltechniek, deelt zijn ervaring over de keuze en implementatie van ActoBusiness ERP.

Lees meer
online software

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Download onze ActoBusiness folder

Door op ‘download folder’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux