Snel een goede kostprijsbepaling met handige rapportages

Het aantal aanvragen bij installatiebedrijven is hoog, daarom wordt van calculatoren verwacht dat ze in korte tijd een goede kostprijs kunnen bepalen. Een goede kostprijsbepaling is de basis voor de winstgevendheid van een project. Daarom moet een calculator in staat zijn om snel een voor de klant aantrekkelijke prijs te bepalen, met een goede commerciële marge voor het bedrijf. Helaas is het niet zo dat elke offerte opdracht wordt, een calculator is daarom continu bezig om een goede balans te vinden tussen kwaliteit en kwantiteit van zijn calculaties. Zo haalt het installatiebedrijf voldoende projecten binnen, met de juiste marge.

rapportages

Goede software, zoals ActoBusiness Calculatie, helpt de calculator om snel en nauwkeurig te kunnen werken.

Toch is het de expertise van een calculator die de doorslag geeft, door een calculatie snel te kunnen beoordelen. Daarvoor heeft hij een goede set rapportages nodig, waarmee,  bij voorkeur met 1 druk op de knop – een goed beeld ontstaat van de verschillende kosten die zijn opgevoerd. Denk hierbij aan de verhouding tussen loon, materiaal en uitbesteding. Of de verhouding tussen montage-uren en ‘de rest’.

Een calculator bouwt in de loop van zijn carrière vaak zijn eigen methodiek, waarmee hij succesvol calculaties maakt en afrondt. Niet zelden wordt voor de beoordeling een eigen ontwikkeld Excel-overzicht gehanteerd. Vanuit het oogpunt van efficiency en foutgevoeligheid, wil je dit natuurlijk het liefst niet.

Met ActoBusiness Calculatie behoort het exporteren naar Excel tot het verleden. De software beschikt over een vaste set met rapporten, zoals een intern eindblad, een interne specificatie en een staartkostenoverzicht. Deze rapporten kunnen desgewenst aangepast worden naar de vorm die de calculator wenst, zodat hij of zij nooit meer zelf hoeft te rekenen en/of gebruikt te maken van extracomptabele Excel overzichten.

 

Wil je meer weten over ActoBusiness Calculatie? Lees dan verder via onderstaande knop.

Deze blog is geschreven door onze Consultant Marcel Odijk. Marcel helpt klanten om de implementatie van de nieuwe software snel en zorgvuldig te laten verlopen, zodat ze zorgeloos en met een vertrouwd gevoel aan de slag kunnen.

Wil je op de hoogte blijven van de software ontwikkelingen binnen de installatiebranche? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We delen wekelijks nieuws, updates en kennis vanuit onze medewerkers.

Nieuwsbrief inschrijving

Door op aanvragen te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze E-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Meer nieuws

Klantcase CBRE Acto

Zo heeft CBRE de foutmarge aanzienlijk laten dalen

Ontdek hoe CBRE de foutmarge flink heeft kunnen reduceren dankzij calculatiesoftware van Acto. ‘De snelheid en accuratesse zijn geweldig!’

Lees meer

Vacature: Senior Accountmanager

Wij zoeken een resultaatgerichte accountmanager met een passie voor SaaS-implementaties. Bouw mee aan onze groeiende klantenkring, solliciteer direct!

Lees meer
onderhoudsmanagement systeem

Objectgestuurd ERP voor maximaal resultaat

Richard Stoffer, de commercieel directeur van Risto Regeltechniek, deelt zijn ervaring over de keuze en implementatie van ActoBusiness ERP.

Lees meer
online software

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Download onze ActoBusiness folder

Door op ‘download folder’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux