Tienpuntenlijst voor onderhouden cv-installatie beschikbaar als digitaal formulier.

De afgelopen periode was de veiligheid van cv-installaties en het (veilig) onderhouden ervan geregeld in het nieuws. Zo introduceerde Uneto-VNI een instructievideo en een checklist met aanbevelingen voor het goed en veilig onderhouden van de cv-installaties. Daarnaast kwam eind 2016 het nieuws dat er vanaf 1 januari 2019 een wettelijke verplichte erkenning voor installatiebedrijven en monteurs wordt ingesteld. Onderstaand een greep uit de berichtgeving zoals op de site van Uneto-VNI te lezen is.

Direct aan de slag met de digitale checklist

Om uw monteurs een geheugensteuntje mee te geven heeft Acto het formulier met de tien controlepunten gedigitaliseerd en kunt deze met de Formulieren App direct gebruiken. Het formulier is geheel naar eigen inzicht in te delen en eventueel aan te vullen met extra vragen of checks. Ontdek de mogelijkheden van de Formulieren App en start direct met een proefaccount. Wilt u hulp bij het maken van uw eigen formulieren, neem dan contact met ons op. U kunt het formulier “Tienpuntenlijst voor onderhouden cv-installaties” downloaden uit de  MoreApp Marketplace.

Instructievideo
Onlangs lanceerde Uneto -VNI een nieuwe instructiefilm waarin tien aanbevelingen worden gedaan aan cv-monteurs voor het goed en veilig onderhouden van cv-installaties. De brancheorganisatie verwacht hiermee een bijdrage te leveren aan verbetering van de kwaliteit van cv-onderhoud en het aantal koolmonoxide-ongevallen terug te dringen.

De tien controles die in de film worden uitgevoerd, zijn terug te vinden in het document ‘Tien controlepunten voor veilige werking en onderhoud van gasverbrandingsinstallaties’ dat de brancheorganisatie eind vorig jaar publiceerde.

Wettelijke erkenningsregeling voor installateurs

Om ongelukken met koolmonoxide te voorkomen, mogen straks alleen erkende bedrijven met vakbekwaam personeel nog cv-ketels en warmwatertoestellen op gas aanleggen en onderhouden. Dat geldt ook voor de buizen voor luchttoevoer en rookgasafvoer. Dat komt vanaf 2019 in de wet.

Voorzitter Titia Siertsema: ‘Met dit besluit geeft het kabinet gehoor aan de oproep van UNETO-VNI om het koolmonoxiderisico bij cv-ketels nu écht aan te pakken. Met een wettelijk verplichte erkenning kunnen vanaf 1 januari 2019 alleen nog erkende installatiebedrijven en vakbekwame cv-monteurs werkzaamheden verrichten aan cv-installaties. Het kabinet onderstreept daarmee dat bewezen vakbekwaamheid nodig is om het vak van cv-monteur uit te oefenen.’

bron: website Uneto-VNI

Meer nieuws

ai

AI biedt kansen voor installatiebedrijven 

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) biedt ongekende mogelijkheden voor verschillende sectoren, waaronder de installatiebranche. Hoewel AI al sinds de …

Lees meer
software koppelingen

De toekomst van ERP: Een droom die werkelijkheid wordt 

In deze blog neemt William Zegers, algemeen directeur van Acto, jullie mee in de visie van Acto op ERP en …

Lees meer
Techniek Nederland

Techniek Nederland en Acto slaan handen ineen voor beheer van calculatietijdnormen

Techniek Nederland gaat de calculatietijdnormen beheren en onderhouden met behulp van de slimme software van Acto.

Lees meer
software consultancy

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief

Door op ‘inschrijven’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux