Slimmer werken: minder administratie, meer groei

Als ondernemer in de installatiesector begrijp jij als geen ander hoe belangrijk efficiëntie is voor jouw succes. Helaas gaan vaak veel kostbare uren verloren aan tijdrovende administratieve taken en aan regelwerk. In deze blog gaan we dieper in op de uitdagingen die je tegenkomt in een installatiebedrijf en delen we inzichten om deze uitdagingen aan te pakken door slimmer te werken. Of je nu een klein bedrijf hebt of een grotere onderneming, de juiste strategie maakt een wereld van verschil.

Slimmer werken, dus minder handmatig

Een van de grootste tijdverspillers in een installatiebedrijf zijn repeterende routinetaken. Denk aan facturen maken, offertes uitwerken, urenregistraties bijhouden en betalingen verwerken. Deze herhalende taken zijn niet alleen saai, ze eisen ook je volle aandacht. Je wilt tenslotte kostbare fouten voorkomen. Met een goed geautomatiseerde bedrijfsvoering werk je slimmer en kunt je echt het verschil maken. Dat bespaart allereerst tijd, zodat jouw team zich kan richten op andere zaken, zoals een extra klus. Verder minimaliseert een geautomatiseerd systeem de kans op menselijke fouten en draagt het bij aan een nauwkeurige administratie. En niet te vergeten, het versnelt natuurlijk ook de facturatie en betalingen! Zo heb jij eerder je zuurverdiende geld weer op de rekening staan.

Data en communicatie op een centrale plek

In een installatiebedrijf komen gegevens vaak uit verschillende bronnen. Het is meestal een flinke uitdaging om deze informatie bij te houden en het overzicht te bewaren. Vooral wanneer de gegevens verspreid zijn over verschillende systemen, Excelbestanden en papieren documenten. Dit leidt makkelijk tot verwarring, vertragingen en fouten in communicatie.

Gebruik je een goed geautomatiseerd systeem, dan bewaar je alle gegevens op één plek, waardoor iedereen, overal en altijd toegang heeft tot dezelfde informatie.

Efficiënt projectbeheer

De projecten waar je mee bezig bent in je bedrijf zijn vaak behoorlijk complex en bestaan meestal uit verschillende fasen, middelen en deadlines. Effectief projectmanagement is belangrijk om je projecten soepel te laten verlopen en op de afgesproken deadline af te ronden. Doe je dat handmatig of via een excel-document, dan kost dat ongemerkt nog heel wat tijd. Bovendien is dat behoorlijk foutgevoelig.

Ook hier kan software je helpen om je werk efficiënter, sneller en met minder kans op fouten te plannen. Gebruik je de juiste software, dan stroomlijnt dat jouw projectmanagement. En het zorgt ervoor dat je eenvoudig met ‘één druk op de knop’ overzicht krijgt over je projecten en eventuele wijzigingen in de planning snel doorvoert. Met zo’n systeem maak je makkelijk planningen, je deelt taken mee uit onder de collega’s en de bewaking van je deadlines is een fluitje van een cent. Het systeem geeft real-time updates en rapportages, zodat je altijd een actueel inzicht hebt in de voortgang van je project. Dat is pas echt slimmer werken!

Voorraadbeheer op orde

Efficiënt voorraadbeheer is belangrijk voor elk installatiebedrijf dat niet steeds voor iedere klus opnieuw naar de groothandel rijdt. Balanceren tussen voldoende voorraad aanhouden voor de klantvraag en onnodig beslag leggen op je liquide middelen is nog niet zo eenvoudig. Heb je te weinig voorraad, dan loop je het risico dat je project vertraging oploopt. Is je voorraad te hoog, dan doet dat onnodig een aanslag op je cash geld en vergeet ook niet dat je daardoor uiteindelijk ook hogere kosten hebt.

Met de juiste software optimaliseer je je voorraadbeheer. Het geeft altijd direct op ieder moment inzicht in de voorraadniveaus en je kunt er automatisch mee bijbestellen op basis van de data die het systeem voor je bijhoudt. Dat bespaart tijd, het minimaliseert fouten en je weet zeker dat je nooit mis grijpt in je magazijn.

Zorg goed voor jouw team

Je medewerkers zijn de spil van je bedrijf. Wil je slimmer werken en je bedrijf gaan automatiseren, investeer dan in een goede training. Een geïntegreerd softwaresysteem dat aansluit bij de werkwijze in een installatiebedrijf voorziet jouw mensen van de tools en de kennis om efficiënter te werken. Een goed systeem werkt intuïtief en heeft gebruiksvriendelijke functies voor dagelijkse werkzaamheden. Goede training helpt medewerkers om de software volledig te snappen, wat bespaart op je administratietijd.

Klaar voor verdere groei?

Administratieve optimalisatie is onmisbaar als je je installatiebedrijf wil laten groeien. Software automatiseert taken, stroomlijnt je projectmanagement, verbetert het voorraadbeheer en daarmee uiteindelijk ook de relatie met je klant, die ervaart dat je project soepel verloopt. Het bespaart tijd en geld, terwijl de productiviteit en efficiëntie toenemen. Dat betekent dat jij meer tijd hebt voor wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

En als jij merkt dat er hier voor jou veel verbetering in zit, maar niet precies weet hoeveel daadwerkelijk, probeer dan eens de gratis demo van ActoBusiness. Zo kom je er zelf achter wat er allemaal mee mogelijk is en ook wat je bespaart aan uren die je nu weer kunt inzetten voor de business! 

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken voor een vrijblijvende (online) demo.

Vraag een demo aan

Wil je meer zien van onze software en zelf ervaren hoe eenvoudig het werkt? Wij laten het je graag zien. De demo kan zowel online als bij jou op locatie.

Door op aanvragen te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze E-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Meer nieuws

Klantcase CBRE Acto

Zo heeft CBRE de foutmarge aanzienlijk laten dalen

Ontdek hoe CBRE de foutmarge flink heeft kunnen reduceren dankzij calculatiesoftware van Acto. ‘De snelheid en accuratesse zijn geweldig!’

Lees meer

Vacature: Senior Accountmanager

Wij zoeken een resultaatgerichte accountmanager met een passie voor SaaS-implementaties. Bouw mee aan onze groeiende klantenkring, solliciteer direct!

Lees meer
onderhoudsmanagement systeem

Objectgestuurd ERP voor maximaal resultaat

Richard Stoffer, de commercieel directeur van Risto Regeltechniek, deelt zijn ervaring over de keuze en implementatie van ActoBusiness ERP.

Lees meer
online software

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Download onze ActoBusiness folder

Door op ‘download folder’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux