Modelleren op basis van Low Code Development

“Eenvoudig modelleren is niet een doel, maar een middel. Met Invictus nemen we een doordachte en gefaseerde stap richtingeen gebruiksvriendelijk, wendbaar platform, waarmee nieuwe applicaties eenvoudig kunnen worden gemodelleerd.”

– William Zegers
Algemeen directeur Acto Informatisering

Low Code Development en RAD

De stap van programmeren naar modelleren maken we bij Acto op basis van het Low Code Development Platform van onze partner Thinkwise. Enerzijds zorgt een Low Code Development Platform voor een minimalisering van geprogrammeerde code. Anderzijds voor een reductie van energie die gestoken moet worden in deployment en training. Functionaliteit en flexibiliteit komen pertinent boven techniek te staan.

Forrester omschrijft Low Code Development Platformen als platformen die de snelle oplevering van business-applicaties mogelijk maken zonder dat daarbij veel programmeertaal bij komt kijken. Het bekende ‘code-kloppen’ is met Low Code Developing – vaak in één adem genoemd met Rapid Application Development (RAD) genoemd – dus voorgoed verleden tijd.

Wat is RAD?

RAD is een software-ontwikkelmethode die bedrijven in staalt stelt software­systemen sneller en van betere kwaliteit te laten ontwikkelen. De methode biedt een antwoord op de inflexibele ontwikkelshy;processen, zoals de algemeen bekende watervalmethode. Het probleem met vorige methodologieën was dat het bouwen van toepassingen zo lang duurde, dat de vereisten al gewijzigd waren nog voordat het ontwikkeld was. Dit resulteerde in onbruikbare toepassingen. Gebaseerd op ideeën van Barry Boehm, Scott Shultz en James Martin is RAD ontwikkeld in de jaren 80 bij IBM.

De voordelen van RAD

Diverse organisaties bekijken op dit moment de mogelijkheden van een RAD-platform. Niet zo vreemd, aangezien je RAD prima kunt inzetten voor het ontwikkelen van relatief kleinschalige user-applicaties, maar ook voor het bouwen van compleet geïntegreerde core-systems waar verschillende afdelingen dagelijks een beroep op kunnen doen. Dankzij RAD kunnen we onder andere sneller (door)ontwikkelen, zorgen voor prototyping en vroegtijdige herhaalde gebruikerstesten van ontwikkelde modellen en softwareshy;componenten eenvoudig hergebruiken.

Deel dit bericht:
Neem contact op

Meer informatie over de bedrijfssoftware en/of diensten van Acto? Neem contact met ons op!

Onleesbaar? Klik hier voor een nieuwe tekst. captcha txt
Software-ontwikkeling 3.0power bi