DVP Smart Concepts: “Nauwkeurig en sneller een begroting maken met ActoCalculatie”

DVP Smart Concepts is een onafhankelijk installatietechnisch adviesbureau en realiseert projecten voor uiteenlopende opdrachtgevers in Nederland. Die projecten komen tot stand vanuit een ‘Smart Concept’, waarbij DVP Smart Concepts niet alleen installatietechnisch een oplossing biedt, maar ook vanuit een hoog abstractieniveau. Om sneller en gemakkelijker te kunnen calculeren, in combinatie met recepten en moederbegrotingen, kozen zij voor ActoCalculatie.

Jeroen Venneman en Niels Kieviet, beiden technisch adviseur bij DVP Smart Concepts, vertellen over wat deze nieuwe calculatieoplossing voor hun doet.

Begrotingen maken met Excel: de nadelen

“We werkten voorheen met Excel om onze begrotingen te maken”, vertelt Jeroen. “Maar daar sluipen snel kleine foutjes in met grote gevolgen, zoals verkeerde verwijzingen of sommen. Dan klopt je raming niet meer. Daarnaast namen we handmatig de meest recente prijzen over van leveranciers als Technische Unie. Daar ging veel tijd in zitten en de kans op fouten was groot door het kopiëren en plakken.”

“Onze wens was om met (calculatie)structuren, zoals NL-SfB, en tijdnormen te gaan werken en deze te combineren in recepten.”

Jeroen Venneman, Technisch Adviseur bij DVP Smart Concepts

“Onze wens was om met (calculatie)structuren, zoals NL-SfB, en tijdnormen te gaan werken en deze te combineren in recepten”, gaat Jeroen verder. “Het is veel overzichtelijker om aan te geven wat vloerverwarming per m² kost, dan alle details van het installatiewerk te benoemen. Die kosten brengen we nu samen in een recept. Uiteraard zijn daarnaast alle achterliggende artikelen, onderdelen en arbeid inzichtelijk, zodat onze opdrachtgever, bijvoorbeeld een projectontwikkelaar, ook kan zien hoe we tot die prijs per m ² zijn gekomen.”

Van schetsontwerp naar detailcalculatie

“Hoe gedetailleerd je de begroting wilt maken, is afhankelijk van de fase van een project”, vult Niels aan. “In de schetsontwerpfase is het voldoende om ongeveer te bepalen wat het budget moet zijn, maar ga je richting het technisch ontwerp, dan wil je meer in details calculeren. Daar hoort professionele en gebruiksvriendelijke calculatiesoftware bij. We hebben voor ActoCalculatie gekozen, omdat de functionaliteiten van de oplossing utilitair gericht zijn en daarom goed bij onze projecten passen. Dat is direct een tip voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe calculatiesoftware: kies je softwareleverancier uit op basis van wat je nodig hebt en de projecten waaraan je werkt.”

“Het is heel prettig dat Acto uitgebreide kennis en ervaring heeft van de branche waarvoor we werken.” 

Niels Kieviet, technisch adviseur bij DVP Smart Concepts

Direct inladen van recepten en actuele artikelinformatie

“De afgelopen periode hebben we voornamelijk gebruikt om ActoCalculatie te leren kennen en de oplossing volledig voor te bereiden”, vertelt Jeroen. “Denk aan het inrichten van moederbegrotingen en het klaarzetten van recepten die we willen gebruiken. Ook hebben we al enkele begrotingen gemaakt en konden we direct het inladen van recepten en wijzigingen testen.”

SelectOnline is een van de functionaliteiten van ActoCalculatie. Hiermee kun je direct calculeren met actuele prijs- en artikelinformatie uit de webshop van een groothandel. “Voorheen zochten we op de website van onze leveranciers naar de juiste prijs- en artikelinformatie om een begroting te maken”, zegt Niels. “Dat kostte veel tijd, omdat we de prijzen elke keer handmatig moesten actualiseren. Nu vragen we met één druk op de knop alle actuele informatie op bij Technische Unie en tijdsnormen laden we automatisch in via 2BA. Onze begroting is zo altijd automatisch up-to-date.”

Proactieve samenwerking met Acto

“We hebben de samenwerking met Acto als heel prettig ervaren”, geeft Jeroen aan. “Van tevoren zijn we goed ingelicht over de functionaliteit en mogelijkheden van ActoCalculatie en een praktische training hielp ons op weg bij het maken van een begroting en het uitvoeren van alle basishandelingen. Daarnaast is de servicedesk van Acto heel proactief in de samenwerking en communicatie. We hadden last van een bug, waar ze direct intensief mee aan de slag zijn gegaan en ons voortdurend op de hoogte hielden waar ze mee bezig waren en wat het resultaat daarvan was. Kortom, we zijn heel tevreden over onze samenwerking met de specialisten van Acto.”

Snel en accuraat calculeren met ActoCalculatie

“Nu we werken met ActoCalculatie zijn onze begrotingen veel professioneler qua lay-out”, zegt Jeroen. “Excel is een prima programma, maar dat oogt toch minder mooi dan een begroting uit een calculatieprogramma. Daarnaast zijn de prijzen en tijdnormen altijd actueel, zonder dat het ons veel werk kost. Het opbouwen van recepten is eenvoudig, net als het inladen ervan. We kunnen nu snel en accuraat calculeren en concreet en herleidbaar advies geven aan onze opdrachtgevers.”

Wil je ook calculeren met ActoCalculatie?

Neem voor een compleet overzicht van alle functionaliteiten en de voordelen contact met ons op of download de folder.

Meer nieuws

Klantcase CBRE Acto

Zo heeft CBRE de foutmarge aanzienlijk laten dalen

Ontdek hoe CBRE de foutmarge flink heeft kunnen reduceren dankzij calculatiesoftware van Acto. ‘De snelheid en accuratesse zijn geweldig!’

Lees meer

Vacature: Senior Accountmanager

Wij zoeken een resultaatgerichte accountmanager met een passie voor SaaS-implementaties. Bouw mee aan onze groeiende klantenkring, solliciteer direct!

Lees meer
onderhoudsmanagement systeem

Objectgestuurd ERP voor maximaal resultaat

Richard Stoffer, de commercieel directeur van Risto Regeltechniek, deelt zijn ervaring over de keuze en implementatie van ActoBusiness ERP.

Lees meer
online software

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Download onze ActoBusiness folder

Door op ‘download folder’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux