Schouten Techniek kiest voor Acto

Schouten Techniek heeft gekozen om met de ERP-software van Acto de bedrijfsprocessen verder te optimaliseren. Na een uitvoerig vooranalyse-traject, bleek dat het huidige systeem niet meer voldeed en dat er een groot aantal uitdagingen lag op het gebied van integrale procesgang. De keuze om verder te gaan met Acto was daarna snel gemaakt. Natuurlijk speelt bij een dergelijke keuze de geboden functionaliteit een belangrijke rol. Maar doorslaggevend bij de keuze voor Acto waren de persoonlijke aanpak en sturende implementatiemethodiek. “We hadden een erg goed gevoel bij Acto, zowel wat betreft de software als de persoonlijke contacten,” aldus Edward Kerckhaert, directeur bij Schouten Techniek. De samenwerking werd op 7 juni 2016 bekrachtigd door de ondertekening van het contract.
‘Allround partner, vernieuwend en menselijk’
Deze slogan staat op de website van Schouten Techniek en geeft een duidelijk beeld van de cultuur en kernwaarden die bij Schouten gelden. Het is even sterk van toepassing op de samenwerking met Acto. Acto biedt Schouten een best-practice oplossing en kiest daarbij voor de branchestandaarden of voor die oplossing die het best bij de organisatie past. Dat kunnen ook oplossingen van derden zijn.
Implementatie en communicatie
Een andere belangrijke afweging van Schouten om voor Acto te kiezen is de implementatie­methodiek. “Het uitgangspunt bij onze implementatie is Acto Sprint, een best-practice inrichting en implementatiemethode gebaseerd op onze jarenlange ervaring,” legt William Zegers, algemeen directeur van Acto Informatisering uit. “Een belangrijk onderdeel hiervan is de communicatie met de eindgebruikers. Wij zien dat die communicatie bij veel implemen­taties nogal eens vergeten wordt. Goede communicatie naar je eindgebruikers is echter van cruciaal belang voor het succes van het project. Voor zowel de implementatie als de communicatie hebben wij standaard hulpmiddelen, die naar gelang de vraag van de klant kunnen worden ingezet.” Schouten zal in het voorjaar van 2017 operationeel zijn met de nieuwe software.
Over Schouten Techniek
Schouten Techniek is een innovatieve duizendpoot. Op het gebied van techniek, ondernemerschap én samenwerking. Wat in 1962 is opgestart door de gebroeders J. en P. Schouten, is uitgegroeid tot een vooruit­strevend, allround installatie­bedrijf. Dit maakt van Schouten Techniek enerzijds een financieel gezond familie­bedrijf en anderzijds een technische broedplaats waar (op dit moment ruim 200) mensen uit de regio met veel enthousiasme hun vak kunnen uitoefenen en zich verder kunnen ontwikkelen.

Meer klantcases

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. Die warmte komt bij hun klanten uit de buurt en loopt door maar liefst 2641 kilometer leidingen.

Lees meer

Total Klima

TotalKlima heeft duizenden serviceopdrachten per jaar en doet dat nu geautomatiseerd met de software van Acto. Dat scheelt tijd, geld, werkt veel fijner.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux