Thinkwise levert low-code platform aan Acto

Softwareleverancier wil ‘erp-software voor de toekomst ontwikkelen’

Acto, softwareleverancier voor de installatie- en bouwbranche, gebruikt het low-code-platform van Thinkwise om de ‘erp-software van de toekomst te ontwikkelen’. Het bedrijf kiest voor deze nieuwe ontwikkelstrategie om een modelgedreven en toekomstvast fundament te leggen voor flexibel aanpasbare erp-software.

Volgens Willem Verhoef, mede-eigenaar en directeur van het bedrijf, waren de snel veranderende markt en toenemende digitalisering belangrijke redenen om met Thinkwise in zee te gaan. ‘Ik verwacht dat erp-systemen de komende vijf jaar evenveel gaan veranderen als in de afgelopen twintig jaar’, zegt hij.

‘Erp-systemen moeten flexibeler integreren met andere systemen, omgaan met gegevens vanuit sensortechnologie, ondersteuning bieden voor predictive maintenance en moeten ook nog gebruiksvriendelijk zijn. Dit vraagt om een nieuwe ontwikkelomgeving. Wij sloten daarom een partnership met Thinkwise om een next-generation erp-platform te realiseren, met veel functionele flexibiliteit, gebruiksgemak en mogelijkheden voor personalisatie.’

Partners

Thinkwise ontwikkelt met zijn low-code-ontwikkelplatform bedrijfssoftware voor klanten, maar levert het platform ook in toenemende mate aan partners als Acto. Volgens Robert van der Linden, medeoprichter en ceo van Thinkwise, maken steeds meer softwareleveranciers tegenwoordig de transitie naar low-code-ontwikkeling. ‘Softwareleveranciers hebben een terugkerend probleem, namelijk dat hun product in de loop der jaren technologisch veroudert en minder flexibel is aan te passen’, zegt Van der Linden. ‘De software moet dan opnieuw ontwikkeld worden. Dit probleem los je op met low-code-ontwikkeling. Je koppelt de technologie los van de functionaliteit en richt je vervolgens alleen nog op het ontwikkelen van functionele modellen en interfaces. Dit is een veel duurzamer en flexibeler ontwikkelmodel.’

‘Er zijn veel low-code development tools beschikbaar’, zegt Verhoef. ‘Het nadeel is dat die meestal alleen geschikt zijn voor frontend-applicaties, zoals apps. Thinkwise onderscheidt zich door ook de back-end te ondersteunen met een volledig beheerde ontwikkelomgeving voor zowel client, web als mobile. Thinkwise investeert ook samen met ons in nieuwe producten en het toetsen van nieuwe technologie, waaronder virtual reality en artificial intelligence. We kunnen nu vele malen sneller ontwikkelen, tegen aanzienlijk lagere kosten dan voorheen. Dat geeft zowel Acto als onze klanten een concurrentievoordeel.’

Acto is software- en organisatiespecialist voor de installatie, bouw- en infrabranche. Bij de onderneming werken zo’n honderd medewerkers. De onderneming is gevestigd in Amersfoort.

Thinkwise is erp-leverancier met de focus op een low-code softwareplatform. De onderneming heeft onder andere VDL, Vacansoleil en Antea Group. Het kantoor is gevestigd in Apeldoorn.

Bron: Computable.nl, tekst: Christel Tuin

Meer nieuws

Schouten Techniek

Schouten Techniek

Ontdek hoe Schouten Techniek met de ERP-software van Acto de efficiëntie verhoogde door digitalisering van werkprocessen. De voordelen: een verbeterd inzicht, gestroomlijnde processen en klaar voor verdere optimalisatie.

Lees meer
ennatuurlijk

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. De calculaties hiervoor maken zij met ActoCalculatie.

Lees meer
totalklima

Total Klima

Efficiënt kleine serviceopdrachten uitvoeren? Ontdek hoe Total Klima dat doet met behulp van de software van Acto.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux