Calculeren met structuurelementen: 8 mogelijkheden

Calculeren met structuurelementen zoals STABU en NL-SfB

ActoCalculatie biedt de mogelijkheid om te calculeren met behulp van structuurelementen. Hiermee kan er worden gecalculeerd volgens een bepaalde systematiek van een branche. Dat betekent dat er op een uniforme en gestandaardiseerde werkwijze wordt gecalculeerd. In dit artikel worden de mogelijkheden van de structuurelementen besproken.

1. Zelf opbouwen van structuur

Het opbouwen van een eigen structuur binnen ActoCalculatie kan geheel naar eigen wens. De bedrijfssoftware heeft tot negen niveaus diep de mogelijkheid om ieder gewenste structuur met eigen omschrijvingen op te bouwen. Dat betekent dat u iedere calculatie binnen elke structuur kunt calculeren.

2. Eigenschappen van structuurelement

Het wijzigen van een structuurelement is gemakkelijk en snel. Hier kunt u de naam en het type element wijzigen. Ook kunt u een rekenfactor op een element toevoegen. Hiermee calculeert u bijvoorbeeld één woning en zet u de rekenfactor op 10 voor tien dezelfde woningen. Daarnaast kunt u zelfs op elementen afwijken van de standaard tijdnormenset en werksituatie.

3. Kopieer een structuurelement

ActoCalculatie biedt de mogelijkheid om een geheel structuurelement te kopiëren. Niet alleen het element zelf, maar ook de onderliggende specificatieregels kunnen worden gekopieerd. Hiermee kan een calculatie snel worden opgebouwd of kan een element uit een andere calculatie worden gebruikt voor de opbouw van uw calculatie.

4. Verwijder een structuurelement

Naast het kopiëren van een structuurelement is het mogelijk om een structuurelement te verwijderen. Eventuele onderliggende specificatieregels kunnen optioneel worden ook verwijderd.

5. Actualiseer het gehele structuurelement

Binnen ActoCalculatie kunt u op specificatieregel(s) de informatie actualiseren, maar op structuurelement kunt u in één keer alle specificatieregels actualiseren. Hierbij hebt u de mogelijkheid om de omschrijving, eenheid, prijs, uurtarieven en type uren in één keer te actualiseren. Dat betekent dat u met één druk op de knop alle specificatieregels update.

6. Structuurelement op gereed zetten

Bij een grotere calculatie met meerdere structuurelementen kunt als u een structuurelement gecalculeerd hebt, het structuurelement op gereed zetten. ActoCalculatie zet voor het structuurelement een groene vink. U ziet direct welke structuurelementen gereed zijn en welke structuurelementen u nog moet calculeren. Uiteraard kunt u een structuurelement ook weer open zetten.

7. Structuursjabloon

Een bepaalde structuuropbouw kan binnen ActoCalculatie worden opgeslagen als structuursjabloon. Dat is een bibliotheek van structuursjablonen waar deze worden beheerd. Vanuit het structuursjabloon kunt u eenvoudig de gehele structuur of delen van de structuur slepen (drag en drop) naar de calculatie-aanvraag. Hiermee bouwt u eenvoudig en snel een calculatie naar eigen wens op.

8. Bestek methodieken

Hiermee wordt het binnen ActoCalculatie mogelijk om een gehele bestek systematiek op te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de STABU voor de Nederlandse bouwnijverheid (een bestek indeling voor de woning- en utiliteitsbouw). Of de NL-SfB (het classificeren van bouw- en installatiedelen) kan worden opgenomen in de bibliotheek van ActoCalculatie. Hiermee sluit u eenvoudig en gemakkelijk aan op de bestaande bestekken uit de markt en voldoet u aan de wensen en eisen van de klant. Bekijk onderstaande video waarin u ziet hoe de structuurelementen werken binnen ActoCalculatie.

Wil je meer weten over snel en slim calculeren met de software van Acto? Klik dan hier.

 

Meer klantcases

Ennatuurlijk

Ennatuurlijk levert warmte aan ruim 85.000 gezinnen en 1200 bedrijven in heel Nederland. Die warmte komt bij hun klanten uit de buurt en loopt door maar liefst 2641 kilometer leidingen.

Lees meer

Total Klima

TotalKlima heeft duizenden serviceopdrachten per jaar en doet dat nu geautomatiseerd met de software van Acto. Dat scheelt tijd, geld, werkt veel fijner.

Lees meer
Scheer & Foppen

Scheer & Foppen

Bij Scheer & Foppen Installatietechniek werken alle monteurs met tablets en zijn de werkbonnen vrijwel volledig gedigitaliseerd.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux