Samengestelde toeslag biedt meer flexibiliteit bij calculaties

Versnit wordt binnen calculaties gebruikt om de juiste berekeningen te maken. In de markt wordt het ook wel versnitpercentage, percentageregel of samengestelde toeslag genoemd. Binnen ActoCalculatie kun je gebruik maken van de optie samengestelde toeslag. Daarmee kan je met uitgebreide opties versnit calculeren. Hoe dat werkt en wat de voordelen en mogelijkheden zijn lees je in deze blog.

Wat is versnit?

Versnit wordt in de bouw gebruikt voor het deel van het materiaal dat verloren gaat, omdat het niet geheel gebruikt kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een standaardlengte van een koperen buis. De restantstukken van deze koperen buis worden niet gebruikt. Binnen een calculatie wordt meestal een percentage gehanteerd voor het versnit, het versnitpercentage of percentageregel. Op het leidingwerk, zoals de koperen buis, kan bijvoorbeeld 10% versnit worden gerekend. Dat betekent dat er 10% meer leidingwerk wordt gecalculeerd dan theoretisch nodig is. De post versnit valt onder het netto materiaal, als onderdeel van de directe kosten.

Wat is samengestelde toeslag?

Binnen ActoCalculatie kun je hiervoor de samengestelde toeslag gebruiken. Maar deze functionaliteit gaat verder dan het alleen het toevoegen van een percentage op materiaal (versnit) en biedt de gebruikers veel meer flexibiliteit en mogelijkheden bij het toevoegen van toeslagen, voor nog scherpere calculaties.

Meer flexibiliteit door gebruik samengestelde toeslag

Met de samengestelde toeslag is het namelijk mogelijk om een percentage op materiaal, materieel, diensten, arbeid en kosten te zetten. Daarbij is het zelfs mogelijk om het interne én externe percentage toe te voegen op de geselecteerde specificatieregels. Dat betekent dat met de functionaliteit samengestelde toeslag binnen ActoCalculatie veel breder en specifieker een percentageregel kan worden toegevoegd in de calculatie.

Samengestelde toeslag – makkelijk in gebruik

Het werken met de samengestelde toeslag is snel en gemakkelijk. Je selecteert de betreffende specificatieregels (materiaal, materieel, diensten, arbeid en kosten)  en sleept deze naar de samengestelde toeslag. Binnen de samengestelde toeslag worden de juiste middeltypen aangegeven waarover het percentage berekend wordt. Dit maakt het calculeren niet alleen makkelijker, maar ook veel sneller!

Meer weten over ActoCalculatie?

Download nu de folder

Vul onderstaand je e-mailadres in en je ontvangt de folder direct in je mailbox!

Door op 'download folder' te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze E-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek alle functionaliteit voor de calculator

Meer nieuws

rapportages

Snel een goede kostprijsbepaling met handige rapportages

Het aantal aanvragen bij installatiebedrijven is hoog, daarom wordt van calculatoren verwacht dat ze in korte tijd een goede kostprijs …

Lees meer
Event Acto

Event | Digitalisering in de installatiebranche | 29 mei

Wil jij in één ochtend je kennis en netwerk uitbreiden? Kom dan naar het event over digitalisering in de installatiebranche. Dit organiseren we o.a. samen met Techniek Nederland.

Lees meer
Schouten Techniek

Schouten Techniek

Ontdek hoe Schouten Techniek met de ERP-software van Acto de efficiëntie verhoogde door digitalisering van werkprocessen. De voordelen: een verbeterd inzicht, gestroomlijnde processen en klaar voor verdere optimalisatie.

Lees meer

Wil je meer weten over ActoBusiness? Download onze folder

Door op 'download folder' te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze E-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux