Samengestelde toeslag biedt meer flexibiliteit bij calculaties

Versnit wordt binnen calculaties gebruikt om de juiste berekeningen te maken. In de markt wordt het ook wel versnitpercentage, percentageregel of samengestelde toeslag genoemd. Binnen ActoCalculatie kun je gebruik maken van de optie samengestelde toeslag. Daarmee kan je met uitgebreide opties versnit calculeren. Hoe dat werkt en wat de voordelen en mogelijkheden zijn lees je in deze blog.

Wat is versnit?

Versnit wordt in de bouw gebruikt voor het deel van het materiaal dat verloren gaat, omdat het niet geheel gebruikt kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een standaardlengte van een koperen buis. De restantstukken van deze koperen buis worden niet gebruikt. Binnen een calculatie wordt meestal een percentage gehanteerd voor het versnit, het versnitpercentage of percentageregel. Op het leidingwerk, zoals de koperen buis, kan bijvoorbeeld 10% versnit worden gerekend. Dat betekent dat er 10% meer leidingwerk wordt gecalculeerd dan theoretisch nodig is. De post versnit valt onder het netto materiaal, als onderdeel van de directe kosten.

Wat is samengestelde toeslag?

Binnen ActoCalculatie kun je hiervoor de samengestelde toeslag gebruiken. Maar deze functionaliteit gaat verder dan het alleen het toevoegen van een percentage op materiaal (versnit) en biedt de gebruikers veel meer flexibiliteit en mogelijkheden bij het toevoegen van toeslagen, voor nog scherpere calculaties.

Meer flexibiliteit door gebruik samengestelde toeslag

Met de samengestelde toeslag is het namelijk mogelijk om een percentage op materiaal, materieel, diensten, arbeid en kosten te zetten. Daarbij is het zelfs mogelijk om het interne én externe percentage toe te voegen op de geselecteerde specificatieregels. Dat betekent dat met de functionaliteit samengestelde toeslag binnen ActoCalculatie veel breder en specifieker een percentageregel kan worden toegevoegd in de calculatie.

Samengestelde toeslag – makkelijk in gebruik

Het werken met de samengestelde toeslag is snel en gemakkelijk. Je selecteert de betreffende specificatieregels (materiaal, materieel, diensten, arbeid en kosten)  en sleept deze naar de samengestelde toeslag. Binnen de samengestelde toeslag worden de juiste middeltypen aangegeven waarover het percentage berekend wordt. Dit maakt het calculeren niet alleen makkelijker, maar ook veel sneller!

Folder ActoBusiness Calculatie

Meer weten over ActoBusiness Calculatie?

Download nu de folder

Vul onderstaand je e-mailadres in en je ontvangt de folder direct in je mailbox!

Door op 'download folder' te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze E-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek alle functionaliteit voor de calculator

Meer nieuws

Heinen & Hopman

Fors minder faalkosten bij Heinen & Hopman dankzij Acto’s ERP-software: ontdek hoe slimme optimalisaties hun projecten efficiënter en nauwkeuriger maken.

Lees meer

Low Code, AI en API’s – digitalisering in de installatiebranche

Ontdek hoe de installatiebranche transformeert met low-code, AI, en API’s. Profiteer van snelle softwareontwikkeling, en optimaliseer de samenwerking voor meer efficiëntie en lagere kosten. Lees meer!

Lees meer
offerteprogramma

5 keer sneller offertes opstellen en versturen met een offerteprogramma

Met een offerteprogramma kun je efficiënter, sneller en foutloos offertes opstellen en versturen. Hier zijn 5 manieren waarop je dit kunt doen.

Lees meer
software consultancy

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief

Door op ‘inschrijven’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux